Куриозна случка на подводницата от Кралския флот „Бдителна“ (Vigilant), обезпечаваща

...
Куриозна случка на подводницата от Кралския флот „Бдителна“ (Vigilant), обезпечаваща
Коментари Харесай

Мъртво пиян опита да поеме контрола над ядрена подводница

Куриозна преживелица на подводницата от Кралския флот „ Бдителна “ (Vigilant), обезпечаваща отбраната на Англия от нуклеарен удар. Капитан-лейтенант Лен Лоу, отговарящ за въоръжението на съда, се е явил на работа „ мъртво пийнал “, написа The Sun.

Лоу е разтревожил екипажа, когато се е опитал да поеме управлението над 16 нуклеарни ракети Trident, „ способни да убият 60 милиона души “. Според информацията на изданието, офицерът е бил доста пийнал и е държал в ръцете си пакет с пържено пиле.

„ Той не беше в положение да дава отговор за нуклеарните оръжия “, разкрива източник на The Sun.

Човекът, който сменяше, е схванал, че нещо не е наред. Той не е имал различен избор, с изключение на да предизвести началството.



По време на случая подводницата е била ситуирана в базата на Военноморски сили на Кингс Бей в окръг Камдън, щата Джорджия. Екипажът се е подготвял за разтоварване на ракетите, всяка с тегло 60 тона, когато на кораба се появява пълководец Лоу. Основните му отговорности като виновен за инженерно-техническото поръчителство на въоръжението е било да се грижи за ракетите. Всяка от тях има по 3 нуклеарни бойни глави, „ сравнима по мощ с 30 от бомбите, пуснати над Хирошима “. „ Шокиран съм от тази история “, призна в изявление пред изданието някогашен подводник. „ Той изцяло е пренебрегнал отговорностите си. Не е мъчно да си представим най-лошия сюжет “, добавя Фокус.

След случая 40-годишният Лоу беше изпратен назад с срам в Шотландия, където нормално се намира корабът. Срещу офицера е стартирано следствие.

Това не е първият скандал, избухнал към тази подводница, с прякор кораба на Нейно Величество „ Секс и кокаин “. Предишният капитан и първият асистент бяха отстранени от служба за това, че са преспали с младши офицери - дами. Освен това девет члена на екипажа бяха уволнени след приложимост на опиати. Поредицата от проблеми, съпътстващи кораба на стойност 3 милиарда паунда, не свършва дотук.

Миналата седмица стана известно, че една четвърт от екипажа на „ Бдителната “ е положил проби за ковид, откакто моряците са нарушили карантината и са организирали запой в крайбрежен град.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР