Куриозна кражба в пернишкия зоокът. Тази нощ от там са

...
Куриозна кражба в пернишкия зоокът. Тази нощ от там са
Коментари Харесай

Ето как нагъл крадец сви 10 редки гълъба и заека от пернишкия зоокът

Куриозна кражба в пернишкия зоокът. Тази нощ от там са били откраднати 10 гълъба и един заек. Посегателството е снимано от охранителната камера. Вижда се по какъв начин мъж с качулка влиза и излиза от клетката на животните през дупка в мрежата, която е направил. Зоокътът беше възобновен от общината преди две години. Това е следващата кражба на животни от там.



„ Ей от тука до долу, всичко беше изрязано и го извързахме “, изясни пред Българска национална телевизия чиновник на зокъта.

Работници за следващ път укрепват оградата. „ Почнахме с една мрежа, която даваше съвсем директен контакт с животните, за жалост непрекъснато я надграждаме, с цел да спрат тези похищения “, показват те.

10 гълъба и един заек - това е равносметката този път. Преди седмица изчезва златния фазан. „ За Нова година откраднаха заека, беше несъмнено седем-осем кила “, изясняват служащите.

Въпреки, че няколко огромни табели предизвестяват, че има видеонаблюдение, ориста на втори дресиран заек е незнайна. Откраднатите птици са декоративни и не могат да живеят на независимост.

„ Специално четири от гълъбите са от по този начин наречената порода пернишки гълъб, който е необичаен и безценен “, сподели Денислав Захариев – заместник-кмет на община Перник:

Сред главните версии за кражбата са продажба на птиците за облага и за жалост консумация на зайчето.

Полицията е известена за кражбите, а на този стадий община Перник премисля концепцията си да отглежда и сърнички.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР