Куриозна дузпа беше отсъдена във втора Бундеслига на Германия. Направи

...
Куриозна дузпа беше отсъдена във втора Бундеслига на Германия. Направи
Коментари Харесай

В Германия: Не играеш, но правиш дузпа

Куриозна дузпа беше отсъдена във втора Бундеслига на Германия. Направи я... запаса, а решението на съдията нямаше по какъв начин да бъде дискутирано, защото е по разпоредбите.

В 37-ата минута на мача сред " Холщайн " и " Бохум ", при офанзива на " алените ", които до този миг падаха с 0:1, Ханвули стреля и топката мина около вратата. Преди да излезе от терена в навън тя беше спряна от Михаел Ебервайн от " Холщайн ", който разгряваше до страничната линия.

На пръв взор безобидно допиране, само че не и съгласно съдията, който следва прецизно правилника и... отсъди дузпа след къса консултация със системата за видеоповторения.



Изненадващото решение на рефера е изцяло по разпоредбите. През 2017 година правилникът в Бундеслигата беше изменен, като беше въведено правилото: " При прекъсване на мача поради намесата на публично лице от тим, запаса или напуснал терена футболист мачът се възобновява с пряк директен свободен удар или дузпа. "

За самия Ебервайн това беше първо допиране на топката. Той дойде в отбора през лятото и към момента не е записал минути в формален мач.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР