Куриерски фирми отчитат оборот от 3,6 млрд. лв. от наложен

...
Куриерски фирми отчитат оборот от 3,6 млрд. лв. от наложен
Коментари Харесай

Куриерски фирми отчитат оборот от 3.6 млрд. лв. от продажби в интернет

Куриерски компании регистрират оборот от 3,6 милиарда лева от натрапен платеж за година. Това демонстрират данните за лицата, извършващи продажби в интернет, подадени в Националната организация за приходите.

Приходната организация следи близо 42 милиона колета. Над 11 милиона от тях са на физически лица, като повече от 34 хиляди са заявили приходите си от продажби в интернет за 2020 година.

При продажба на движимости за персонално прилагане и такива, които не са купени за по-късно да бъдат препродадени, жителите не дължат налог и няма потребност да заявяват получените суми, прецизират от Национална агенция за приходите.

Продажбите в интернет, които са за облага, се таксуват с налог от 10% или 15% според от това каква активност правят търговците.

Национална агенция за приходите започва и осведомителна акция, ориентирана както към търговците онлайн, по този начин и към потребителите. Целта на самодейността е да обясни в кои случаи продажбите на артикули в интернет подлежат на облагане, да насърчи доброволното обявление на доходи и извършването на покупки от надеждни търговци.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР