Куриерската компания Спиди АД увеличава цените на основните си куриерски

...
Куриерската компания Спиди АД увеличава цените на основните си куриерски
Коментари Харесай

След Еконт и Спиди вдига таксите

Куриерската компания " Спиди " АД усилва цените на главните си куриерски услуги от 1 септември с 4,85%. От компанията разясняват, че главната причина за това е повишаването на горивата. Конкурентът " Еконт " към този момент усили таксите за транспорт на колета от 1 юли от 1 до 8% като за причина отнов беше посочена по-високата цена на горивата. Към новата таксата обаче се прибавиха и други съставни елементи, като тол таксите, както и спомагателни начисления, обвързани с пътната мрежа, както и положението на самата пътна мрежа.

Таксите за спомагателните услуги " Наложен платеж ", " Тежък пакет ", " Обявена стойност ", " Отвори или Тествай преди да платиш " и " Съботна доставка " няма да се трансформират, оповестиха от " Спиди ".
 Цените на горивата у нас към този момент трайно са над 2 лв.. Ще нарастват ли още през лятото?
Цените на горивата у нас към този момент трайно са над 2 лв.. Ще нарастват ли още през лятото?

Мнението на ръководителя на петролната и газова асоциация Живодар Терзиев

Дружеството удължава и промоцията за колета, адресирани до автомат на " Спиди ", на цена от 3 лв. с Данък добавена стойност до 3 кг до края на годината поради интереса от страна на онлайн търговци и крайни получатели.

С нарастването главната цена за доставка на колета до 3 кг на компанията ще нарасне от 3,44 лв. на 3,60 лв.. Основната цена за доставка на колета до 6 кг ще се усили от 4,92 лв. на 5,15 лв.. Основната цена за доставка на колета до 10 кг ще се вдигне от 6,16 лв. до 6,46 лв., а до 20 кг - от 11,29 лв. до 11,84 лв..
 Ерата на евтиния газ свърши. Русия ще печели от ден на ден от покачването в цените на горивата
Ерата на евтиния газ свърши. Русия ще печели от ден на ден от покачването в цените на горивата

Цените на газа не стопират да чупят върхове

Последният път, когато " Спиди " усили цените за доставките беше предходната година като тогава изтъкнатата причина беше въвеждането на тол системата. Тогава от компанията оповестиха, че ще заплащат по 0,11 лв. на километър за прекосяването по автомагистралите и по 0,10 лв. на километър за първокласните пътища на страната. През 2020-а година с 0,10 лв. се усили и цената на доставката за колета с тегло над 31,5 кг, както и палетните колета с 0,05 лв. на километър.

От компанията акцентират, че дефинират всеки месец таксата си гориво на база на цената на дребно на дизеловото гориво. Това се случва в последния ден на предходния месец. За август таксата възлиза на 11,50%, което подхожда на цена на дизеловото гориво в диапазона 2,24 - 2,34 лв..

При " Еконт " към този момент е променено имeтo нa тaĸcaтa - oт тaĸca Гopивo и пътни ycлoвия нa тaĸca Πътни ycлoвия. Кoнĸpeтнитe ѝ пapaмeтpи ce oбявявaт в нaчaлoтo нa вceĸи мeceц нa caйтa нa ĸoмпaниятa.

През месец юли тази година " Eĸoнт " oбяви нoвa тaĸca oт 3.30 лева зa взeмaнe нa пpaтĸa oт дpyг чoвeĸ. Tя бe пpeдшecтвaнa и oт тaĸaвa зa пpeнacoчвaнe нa cтoĸитe ĸъм дpyг aдpec oт пъpвoнaчaлнo зaдaдeния - нa cъщaтa цeнa oт 3.30 лв..
 След договорката с
След договорката с " Рапидо " " Спиди " регистрира над 32% растеж на приходите си

Те доближават до 52,2 милиона лева
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР