Купуването на ново устройство на всеки две - три години

...
Купуването на ново устройство на всеки две - три години
Коментари Харесай

Как да удължим живота на лаптопа: Няколко прости съвета

Купуването на ново устройство на всеки две - три години е много скъпо и постоянно ненужно наслаждение. За благополучие, удължаването на живота на вашия преносим компютър е елементарно и просто.

Лаптопът се нуждае от поддръжка толкоз, колкото и колата. И това директно визира неговия експлоатационен живот.

Преди да преминем напряко към препоръките, би трябвало да отбележим, че няма тъкмо предписание по какъв начин да удължим живота на преносимия компютър. Причината за това е освен, че преносимите компютри могат да се разграничават от софтуерна позиция, само че и че хората са склонни да ги употребяват за цялостен куп разнообразни задания по изцяло разнообразни способи.

Въпреки това, има три значими фактора, които дефинират какъв брой дълго ще ви издържи вашият преносим компютър:
Хардуерът на устройството За какво употребявате преносимия компютър си Как го поддържате и поправяте
Например, с цел да избегнете щета на чувствителни към напрежение съставни елементи по време на скокове в напрежението ви съветваме да употребявате мрежови филтър - предпазител. Уверете се обаче, че не го претоварвате.

И по този начин: Как можем с малко старания да удължим живота на преносимия компютър?

Редовно почиствайте съставените елементи .

Компонентите на портативния компютър може да станат горещи или студени, до момента в който употребявате устройството. Постоянното разширение и стесняване на метала води до изхабяване. В последна сметка, след доста използва, тези елементи могат да се повредят. Това е изцяло обикновено нещо.

Можете обаче да забавите това, като постоянно почиствате преносимия компютър си със сбит въздух, продухвайки клавиатурата и вентилационните отвори. Този способ обаче може да накара някои парчета да попаднат още по-дълбоко във вашия преносим компютър, тъй че е най-добре да разглобите устройството и да го почистите усърдно от вътрешната страна.
 Без суматоха: Какво да извършите, в случай че разлеете вода върху преносимия компютър
Без суматоха: Какво да извършите, в случай че разлеете вода върху преносимия компютър

Най-важното нещо в тази ситуация е да не се паникьосвате и да не предприемате недомислени дейности

Не яжте и не пийте покрай преносимия компютър

Разлетите питиета и питателните трохи и други боклуци са рисково нездравословни за вашия преносим компютър. Трябва да сте наясно, че всички нужни съставни елементи се намират под клавиатурата, тъй че в случай че в нея попаднат частици храна или вода, те могат да станат неизползваеми. Не забравяйте да отделите обеда или кафе паузата от работното си място, в случай че желаете да запазите устройството си чисто и крепко.

Почиствайте постоянно паметта

Въпреки че изтриването на нежелани приложения и файлове не е наложително да усилват живота на вашия преносим компютър, може да го накара да работи по-бързо. Производителността на вашия преносим компютър може да се усъвършенства, а и количеството топлота, генерирано от процесора, ще бъде понижено.

Правилно зареждайте и разреждайте преносимия компютър си

Смята се, че приблизително батериите на преносимия компютър устоят към 300-500 зареждания, само че броят им може да варира. Животът на батерията на вашето устройство зависи доста от това по какъв начин употребявате преносимия компютър си, а и от възрастта на самата батерия. Батерията ви евентуално ще издържи по-дълго, в случай че следвате тези препоръки:
Не оставяйте преносимия компютър си включен от самото начало. Намалете яркостта на екрана. Дръжте най-малък брой отворени раздели в браузъра си. Не оставяйте прекалено много стратегии отворени по едно и също време. Използвайте слушалки вместо високоговорителите на преносимия компютър. Уверете се, че употребявате охлаждаща поставка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР