Купуването на дрехи може да бъде както необходимо зло, така

...
Купуването на дрехи може да бъде както необходимо зло, така
Коментари Харесай

9 умни трика за дрехи, които ще ви спестят пари

Купуването на облекла може да бъде както належащо зло, по този начин и скъпо занятие.

Вместо да се отървете от развалените облекла и да купите нещо ново, вижте дали нещата в дрешника ви могат да бъдат поправени, изменени или пренасочени.

Хитри препоръки и трикове, употребявани постоянно от осведомени в сектора, могат да дадат нов живот на вашия дрешник и персонален жанр. Като знаете по какъв начин да удължите живота на облеклата си, можете да похарчите по-малко пари за мода, от която в действителност не се нуждаете.

Завъртете дрешника си
Новите неща отиват откъм гърба, тъй че първо да се носят по-старите неща. Това е отличен ход първо, тъй като това подсигурява, че носите всичките си облекла и не забравяте за оставените в задната част на рафта. Второ, понижава износването на обичаните ви облекла, като ги слагате по-рядко. Въртенето на дрешника ви значи, че когато перете и сушите облеклата си, прясно изпраните неща отиват откъм гърба и избутват останалите ви облекла напред и в центъра, където е по-вероятно да ги видите и облечете.

Бързи корекции на цип
Когато ципът блокира или откаже да стои добре, има две бързи ремонти, които могат да ви спасят от неуместни моменти - и да спасят обичаните ви дънки от кошчето за отпадък:
Ако вашият цип е заял: Нанесете нещо мазно върху заялата част на ципа, с цел да улесните леко изтеглянето. Малко еликсир за устни, втрит отвътре на ципа, нормално прави работа. Графитният молив може да реализира същия резултат. Ако вашият цип елементарно се отваря: Ако сте облекли пола или панталон и ципът ви непрекъснато се смъква, придайте му малко сигурност. Напръскайте малко лак за коса върху отворения цип, изчакайте към 30 секунди и закопчайте ципа. Лепкавостта на лака за коса поддържа зъбите на място.
Разхлабване на тесни обувки
Любимият ви чифт обувки може да е прекомерно стегнат по редица аргументи: Може да са били на ликвидация, тъй че сте купили чифта, макар че сте знаели, че не е комфортен. Или наддаването на тегло и задържането на вода може да създадат предходните ви комфортни обувки много неуместни. За благополучие има метод да разширите обувките от кожа, велур и синтетична кожа с чифт чорапи и сешоар.

Нахлузете пълен чифт чорапи и по-късно заемете комфортно седнало състояние. Обуйте своите на краката си, над чорапите. След това обдухайте краката си със сешоар за към минута или задоволително дълго, с цел да загреете обувките. Изключете сешоара, само че продължете да носите обувките, до момента в който се охладят изцяло, или за към пет минути. Топлината кара материала на обувката да се разтяга и охлаждането им на уголемените ви крайници задържа новата, опъната форма. Когато свалите обувките, те вечно би трябвало да останат с половин размер по-големи от преди.

Спрете избледняването на денима
Няма модел панталони, които да са толкоз типичен като вършиме дънки от мрачен деним. Това е по този начин, тъй като тъмният деним си пасва идеално с всички останали облекла. Въпреки това, даже и да  купите чисто нов чифт дънки с мрачен цвят, няма да мине доста време, до момента в който багрилото ще избледнее от прането.

Опитайте този трик, с цел да поддържате багрилото мрачно: Когато хвърляте дънките си в пералнята, обърнете ги във вътрешността и по-късно прибавете половин чаша дестилиран бял оцет към водата за пране. Това оказва помощ да запазите боята запечатана в дънките си. След това ги изсушете на открито, вместо да ги поставяте в сушилнята с останалите облекла. Това оказва помощ на вашия деним да остане мрачен доста по-дълго, в сравнение с в случай че сте го изпрали и изсушили като останалото си пране.

Гладете по-умно
Гладенето постоянно лишава доста време и е досадно, само че в случай че знаете по какъв начин да гладите облеклата бързо, това може да ви помогне да си спестите неприятностите, свързани с неверното му осъществяване. Първо, обърнете ризата си от вътрешната страна на открито, тъй че ютията ви да се плъзга елементарно върху копчетата. След това, вместо да се пробвате да изгладите съвършено яката, облечете ризата и включете пресата си за коса. Супер елементарно е да изгладите съвършено яката, като я минете с плоското желязо на пресата, спестявайки си доста време сутринта.

Поправете надрасканата кожа
Почистването на естествени кожени ботуши е огромен проблем, изключително в случай че тези ботуши ви костват много пари. Но можете да ги поправите - даже и в придвижване - с тубичка овлажнител за ръце без мирис. Просто поставете малко количество да попие непосредствено върху драскотината и използвайте чиста забрадка, с цел да го изгладите, до момента в който овлажнителят попие. Драскотината би трябвало съвсем да изчезне. Уверете се, че лосионът не съдържа мирис и оцветител, или може да провокира обезцветяване. Това, несъмнено, важи и за кожени .

Тази промяна работи единствено върху гладка, естествена кожа. Ако имате дребна драскотина от велур, използвайте пила за нокти, с цел да отстраните назъбените ръбове, с цел да извършите драскотината по-малко забележима.

Поставете брошка от горната страна
Събирам брошки и по-късно ги употребявам, с цел да трансформира и подобря някои от обичаните ми облекла. Ако нямате винтидж брошки, можете да ги купите на ниска цена от магазините за артикули втора ръка.

Ето единствено няколко от методите, с които можете да актуализирате външния си тип с евтина брошка втора употреба:
Закачете я на шал, с цел да го задържите имобилен. Добавете две идентични брошки на върховете на обувките, за моден външен тип. Използвайте брошка за затваряне на прекомерно надълбоко V-образно деколте Закачете я на някоя скучна чанта. Добавете група брошки към ревера на главния блейзър. Закопчайте една върху тока за колан за по-женствено лъчение. Използвайте брошка, с цел да пандизите яке с изчезнало копче.
Брошките са работните коне на вашата кутия за бижута и можете да ги намерите на всички места - от гаражни разпродажби до битпазари или даже в остарялата кутията за бижута на майка ви.

Изсушете облеклата ръчно
Деликатните облекла може да изискват също толкоз внимателно пране на ръка. Независимо дали става въпрос за плетен пуловер, топ с куп декорации или рокля за специфични мотиви, постоянно е най-добре да следвате напътствието единствено за ръчно пране от етикета за пране на дрехата ви.

Често най-лошата част не е да ги перете на ръка, а да изчакате да изсъхнат. Но защото изстискването на тези облекла може да аргументи съществени вреди, просто ги поставете на плоска повърхнина, с цел да изсъхнат.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР