Купуването на дрехи и вещи втора ръка може да е

...
Купуването на дрехи и вещи втора ръка може да е
Коментари Харесай

5 неща, които да не купувате втора употреба

Купуването на облекла и движимости втора употреба може да е в действителност добра инвестиция. По-евтино е, а и могат да се открият същински съкровища, които са се оказали ненужни за различен човек.
Има някои неща обаче, които не би трябвало да купувате на остаряло, тъй като крият риск за здравето ви, без значение, че евентуално са обезпаразитени. Кои са те?

Бельо
Ако има нещо, което сигурно не би трябвало да купувате втора употреба, това е бельото във всичките му форми. Долно долни дрехи, сутиени, чорапи – всички тези дрехи за интимни зони могат да бъдат закупени несмущаемо нови и то на ниска цена. Не рискувайте здравето си.

Тренировъчни екипи
Ако купувате екипировка за ски или сноуборд, да вземем за пример якета, грейки и специфични обувки е добра инвестиция, тъй като тези принадлежности са прекомерно скъпи. Но в случай че става въпрос за ластичен чеп или състезателен сутиен, купете ги нови. Дори след изпиране и обезпаразитяване тези облекла не престават да съдържат бактерии и кожни кафези, защото са били в директен допир с изпотеното тяло на трениращия.

Шапки
Спомняте ли си последния път, когато сте прали шапката си? Точно по този начин. Преди да бъдат продадени втора ръка шапките са изпрани и обезпаразитени единствено един път. Това е извънредно незадоволително. Не ги купувайте на остаряло, с цел да не подлагате кожата си на риск.

Бански
Подобно на бельото, банските попадат в категорията непрепоръчителни облекла за пазаруване втора употреба.

Обувки
Обувките са един от най-големите развъдници на гъбички и бактерии. Дори след изпиране на висока температура в пералня тези микроорганизми не умират. Дерматолози предлагат даже новите обувки да не се носят повече от 3 до 6 месеца, още повече в случай че се носят всеки ден. Какво остава за обувки на остаряло.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР