Купуване на първата кола, преместване в собствен апартамент, пътешествия по

...
Купуване на първата кола, преместване в собствен апартамент, пътешествия по
Коментари Харесай

Пет финансови навика, които ще са ви от полза

Купуване на първата кола, пренасяне в личен апартамент, пътешествия по света – всеки може да уточни някоя цел, към която се е устремил.

За да започнете да отмятате такива значими цели, би трябвало да разполагате с нужните привички. Поне пет си коства да усвоите в най-скоро време.

1. Съставяйте месечен бюджет
Бюджетът е финансова карта, която ви оказва помощ да определите по какъв начин да разходвате заработените средства. Освен това дава опция да отметнете месечна цел. Без бюджет мъчно ще ви се удаде да следвате реализацията на дълготрайни проекти.

2. Плащайте в точния момент сметките
Допълнителни такси или лихви не ви трябват. Бъдете наясно с всички периоди за заплащане на битови сметки и други

3. Изградете финансов проект за дълготрайните си цели
Отделете време, с цел да напишете черно на бяло своите дълготрайни цели. Какви са опциите за реализирането им? За какъв интервал от време очаквате да ги извършите?

Заделяйте от месечния бюджет средства по тези пера.

4. Научете се да инвестирате
По този метод можете да накарате спестените пари да работят за вас. Това е спомагателен доход и подтик за реализирането на задачите ви. Образовайте се, интересувайте се от икономическата обстановка и опциите за вложение.

5. Следете продуктите, които банките оферират
Преглеждайте новите оферти за депозити. Консултирайте се с обслужващата ви банка за преференциални артикули и работете грамотно с парите си./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР