Купуване на имот в София с оглед на това къде

...
Купуване на имот в София с оглед на това къде
Коментари Харесай

Това са кварталите в София, в които хората мечтаят да си купят жилище

Купуване на парцел в София предвид на това къде въздухът в града е най-чист не е рационален метод, предизвестяват експерти в региона. Причината - обстановката е динамична и с един лъх напразно мръсният въздух може да се измести в друга точка на града.

" Не мисля, че сме на равнище хората да се занимават чак толкоз с това какво демонстрира уеб страницата (за мониторинг на въздуха - бел. ред.), купувайки парцел ", разясни в " България заран " по Bulgaria ON AIR Калоян Богданов, който е маркетинг управител на недвижими парцели.

" Много е незадълбочено да кажем че някой квартал е по-мръсен. Ситуацията е динамична ", продължи той.

" Тази тематика с мръсния въздух стана тематика тази зима. Аз тъй като проследявам обстановката с въздуха - предходната година никой не се занимаваше с мръсния въздух ", сподели още Богданов.

Така или другояче желано събитие при избора на жилище остава то да е покрай парк.

Традиционно най-желаните места за покупка на парцел са в регионите на Докторския монумент, кварталите " Изток ", " Изгрев ", " Иван Вазов ", както и южните жилищни комплекси. Там цените стартират от 1000-1500 евро на кв. м. и нагоре.

" Това да се генерализира най-скъп, най-мръсен квартал... не е най-полезното нещо. Няма квартал в София, който да няма проблем, обвързван със конструкция, с съответни проблеми или бъдещи ", удостовери от своя страна зам.-председателят на СОС Иван Велков.

По думите му качеството на въздуха въздейства на качеството на градската среда.

Иначе прогнозите за подписаните покупко-продажби при закупуване на жилища през 2017-та са, че ще има растеж с към 10-15% по отношение на 2016 година.

От една страна поради рухването на лихвите, а от друга - поради увеличаващите се приходи на българина, уточни Калоян Богданов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР