Купувачи търсят едностайни и двустайни апартаменти в Пловдив с цел

...
Купувачи търсят едностайни и двустайни апартаменти в Пловдив с цел
Коментари Харесай

В Пловдив масово купуват имоти за отдаване под наем

Купувачи търсят едностайни и двустайни жилища в Пловдив за инвестиция. Сред тях има много лекари от града, преподаватели и даже джипита, които купуват парцели - най-често за отдаване чартърен.

Като купувачи те деликатно изследват както развиването на региона, като инфраструктурни промени, по този начин и близостта до студентските центрове в града, настояват брокери, оповестява Марица. Търсят се жилища от 100 до 120 квадрата на цени сред 150-160 000 евро.

При търсенето се обрисуват няколко основни условия - измежду тях са построената инфраструктура, положителната локация и комуникативност на мястото. В Пловдив най-перспективните местоположения си остават бул. „ Васил Априлов “ към Медицинския университет и зоната на бул. „ Христо Ботев “, наоколо до Стоматологичния факултет. Жилища се търсят и към УМБАЛ „ Свети Георги “.

Тази наклонност стартира още отпреди 5-6 години, отвърна осведомен с пазара на парцели. Подобен взрив има през 2015 година, само че тогава медицинските лица, които към този момент са стартирали своята частна процедура и  разполагат с пари в брой, търсеха парцели сред 120 и 150 кв.м, които трансформират в частни кабинети.

Тогава претекстът на купувачите е да вложат парите си на несъмнено място предвид на съмненията в курса на валутите и следващия спад на златото.

Локациите са покрай центъра на града, където доста непознати студенти се оглеждат за квартири. Гърци, англичани, немци и даже италианци, пристигнали да учат под тепетата, се оглеждат за заслон наоколо до университетите. Наемите обикновено се движат сред 370-430 евро на месец - за жилище с една спалня. Когато спалните са две, цената скача на 500-550 евро на месец.

Цените на парцелите ще вървят още нагоре

Според брокери инвестицията в жилище се рентира доста по-бързо, в сравнение с тази в дребен магазин. Ако местоположението е добре определена, цената на парцела единствено може да пораства в бъдеще. Експерти регистрират, че при покупката на „ втори дом ” - за инвестиция - купувачите рядко разчитат на банков заем.
 istock istock
Обикновено се употребяват подготвени пари и с тях покупко-продажбите се изповядват елементарно и бързо. Минимум седмица-две се оказват задоволителни, с цел да се извадят всички нужни документи.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР