Купувачи на нови жилища в София са предимно семейства, които

...
Купувачи на нови жилища в София са предимно семейства, които
Коментари Харесай

"Кръстова вада" ще бъде новата спалня на София

Купувачи на нови жилища в София са най-вече фамилии, които имат или възнамеряват да имат две-три деца. Често те към този момент имат жилище, само че се стремят да подобрят качеството си на живот или да заживеят с възрастен родител, който оказва помощ за развъждането на децата. Търсят се жилища с две-три спални и наложително най-малко две бани. Това описаха на среща с медиите специалисти от строително-инвестиционната компания BLD.

Финансирането е поравно - част от бъдещите притежатели купуват със лични средства, други - със заеми от банка, като плановете за разширение се финансират с ипотека на остарелия парцел и покупка на нов. Дори хората, които имат спестявания, избират сега да търсят банков заем, възползвайки се от ниските лихвени равнища, разясниха от компанията.

Нова наклонност са " умните " услуги

Нараства ползата към жилищните комплекси от затворен вид, където цената е с към 20% по-висока по отношение на сходни в покрайнината, а също и към еднофамилните жилища в покрайнините на града. Нова наклонност в търсенето е и на " умни услуги " - дистанционно управление на отоплението и вентилацията, осветлението и битовите електроуреди, разяснява изпълнителният шеф на BLD Димитър Савов. От друга страна, не са изключително известни постройките с прекомерно комплицирани съоръжения, като слънчеви панели или поливни системи да вземем за пример, тъй като поддръжката им изисква уговорката на всички съсобственици.

Предаването на жилищната постройка в безупречен тип - със зелени площи и цветя и с обезпечена защита и контракт за ръководство на общите елементи, към момента не се радва на цялостното утвърждение на новите притежатели. Представителите на етажната благосъстоятелност избират да избират сами кой и на каква цена да прави тези услуги, като в множеството случаи се намира деен доброволец от входа да се нагърби с този ангажимент. Това обаче са най-често представители на междинното или по-възрастното потомство, до момента в който младите фамилии избират да заплащат някаква такса, само че да не се ангажират с междусъседски начинания, са усещанията на бизнесмените.

Коя ще е новата спалня на София

Плътността на застрояване в града ще продължи, тъй като за общината е доста по-скъпо да развива инфраструктурата на нови терени, предвижда Савов. Такава била и международната наклонност.

По думите му " Кръстова вада " се обрисува като " новата спалня на София ", където търсенето е задоволително огромно, с цел да насърчи напъните на бизнесмените.

През последните две години в пъти се е удължило времето за издаване на позволение за градеж, разяснява Савов. А това рефлектира върху крайната цена на парцела. Оскъпяват и редица недомислени регулации. Например преместването на едно дърво коства към 3000 лева - повече, в сравнение с засаждането на пет нови. Свръхрегулирано и по тази причина изключително скъпо е и построяването на детски площадки.

За да разсее опасенията на съседите от близките здания компанията наема посредници, които да срещат локалната общественост с характерностите на бъдещата постройка и спомагат за намирането на взаимно допустими решения при спорове.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Места за живеене (11)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР