Купища боклуци са заринали емблемата на Враца – прохода Вратцата.

...
Купища боклуци са заринали емблемата на Враца – прохода Вратцата.
Коментари Харесай

Потресаваща гледка! Купища боклуци заринаха емблемата на Враца /снимки/

Купища отпадъци са заринали емблемата на Враца – прохода Вратцата. За това сигнализира жителка на града, която показа в обществената мрежа фейсбук фотоси на потресаващата панорама.
Изглежда в първите топли дни някой си е спретнал колекция с ядене и пийване в заслона на единия бряг на река Лева, тъкмо под скалите. След това обаче купонджиите „ не запомнили “ да почистят. В момента живописната панорама на внушителните скали се добавя от бутилки от алкохол, опаковки от храна, счупено барбекю и даже полуизгорял в огнището стол.
„ Така наподобява емблемата на Враца, признакът от герба на града и една от най-известните забележителности в района - Вратцата. Прекрасната панорама е засенчена от купищата отпадъци, които хората оставят след себе си. Природата ни е дарила с неповторими места за отдих и отмора, които очевидно не умеем да ценим и пазим “, написа авторката на обявата.
Алпийският подслон при прохода Вратцата, издигнат от Ротари клуб през 2009 година, постоянно става набез на вандалите. Въпреки неколкократните поправки, които направиха от дирекцията на естествен парк „ Врачански Балкан “, положението му си остава трагично – заринат в отпадъци, със счупени пейки и с грозни графити по стените.
Въпреки прелестните естествени дадености, които има нашият край, до момента в който не изкореним простотията от манталитета на хората, ще живеем в кочина, разясняват огорчени и възмутени врачани в обществената мрежа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР