Купидон завинаги е свързан с Деня на влюбените, но колко

...
Купидон завинаги е свързан с Деня на влюбените, но колко
Коментари Харесай

Защо купидонът е символ на любовта?

Купидон вечно е обвързван с Деня на влюбените, само че какъв брой знаете за този бухнал митичен сватовник?

С наближаването на Деня на Свети Валентин има една фигура, която евентуално ще видите на всички места, където погледнете. Няма да можете да го пропуснете, до момента в който планирате хрумвания за Свети Валентин и търсите съвършените дарове и цветя за празника. Точно по този начин: приказваме за този хвъркат боец на романтиката, Купидон. Въоръжен с надеждния си лък и стрели, Валентин Купидон се движи към облаците, припрян да прави любовни връзки, където и да отиде.
Влюбване или обич - каква е разликата съгласно психолозите
Влюбването е началната фаза на процеса, която може да прерасне в обич, само че може и да завърши по-рано. Това изясни невропсихологът Юлия...
Прочети повече
Но какъв брой в действителност знаете за тази връзка на любовта?

Среща отдалеко за Св. Валентин – за половинките на разстояние

Защо Купидон е бебе?

Купидонът на Свети Валентин, който елементарно можете да си припомните, е интерпретация на Ерос, гръцкия господ на любовта. Той се появява като хубав юноша в ранното изкуство и лирика, само че през елинистичния интервал, който обгръща 323 година пр.н.е. до 31 година прочие н. е. — той се е трансформирал в пълничкото крилато дете, което познаваме и обичаме през днешния ден. Представянето на Ерос като дете и зависещ на майка му, е метод за ограничение на силата, която се счита, че любовта има над нас.

И по този начин, какво общо има Ерос с Купидон? Много, в действителност. Римляните претълкуват доста гръцки легенди и Ерос не е изключение. След като е признат от римската просвета, той е преименуван на Купидон, което произлиза от думата за „ предпочитание “.

Въпреки че името му може да се е трансформирало, римляните са запазили по-новото гръцко олицетворение на Купидон на по-малко заплашителното дете с пухкави бузи. Съвременните изображения постоянно смесват Ерос и Купидон във версията на Купидон за Свети Валентин, която през днешния ден крещи „ Честит Свети Валентин “.
Среща отдалеко за Св. Валентин – за половинките на разстояние
Сезонът на любовта дойде и денят на любовта се втурва към нас с упованието на хиляди влюбени сърца. Ако се чудите по какъв начин да провежда...
Прочети повече
Кой е богът Купидон?

Според римската митология Купидон е господ, роден от Меркурий, пратеникът на боговете, и Венера, богинята на любовта. Въоръжен с лък и стрели, той се раздава с обич и пристрастеност, като ги постанова на жертвите си с убождането на стрела.

Гръцкият му сътрудник има по-мрачен генезис. Някои ранни истории настояват, че Ерос е примитивен господ, за който се счита, че е наследник на Хаоса. По-късно гръцката митология го дефинира като наследник на Афродита, богинята на любовта и хубостта. Въпреки че самоличността на татко му е неразбираема, най-често се споделя, че Ерос е наследник на Арес, богът на войната.

Подобно на римския господ Купидон, Ерос се занимава с обич и пристрастеност, прави пакости и си играе с животи, като пронизва хора и богове с омагьосаните си стрели.

Какво да очаквате от тези ЗОДИИ за Свети Валентин

Как Купидон стана амулет за Свети Валентин?
10 дребни жеста, с които да поддържате пламъка и да си напомните за какво сте дружно!
Любовните връзки не са лесни в множеството случаи. Да не кажем във всички. Ако желаеме да развием връзките си с сегашния си сътрудник, и...
Прочети повече
В продължение на епохи 14 февруари е бил обсъждан като празник на романтиката, отсам и шоколадите на Свети Валентин и сантименталните заведения за хранене. Купидон евентуално наподобява подобаващ за показване на празника.

Въпреки пъстрото и комплицирано минало, безнадеждни романтици на всички места се любуват на концепцията за злотворен, само че доброжелателен тик (този, който в този момент употребява силата си за положително, вместо за зло), който се носи в близост и съпоставя тези, които са предопределени да бъдат сродни души. Това без подозрение е асъдействало за издръжливостта на Купидон за Свети Валентин.

Източник: Encyclopaedia Britannica: “Cupid ”

Mythology Source: “Who is the Father of Eros? ”

National Gallery of Art: “Apollo Pursuing Daphne ”

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР