Купени ромски гласове, корпоративен вот, използване на държавната машина, натиск,

...
Купени ромски гласове, корпоративен вот, използване на държавната машина, натиск,
Коментари Харесай

БСП сезират европейските институции за репресии на властта

" Купени ромски гласове, корпоративен избор, потребление на държавната машина, напън, боязън – тези процеси не стопираха с края на изборния ден, репресиите на властта не престават и след изборите ". Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изказване на трибунка в Народното събрание и уточни съответни образци. Тя разгласи, че от Българска социалистическа партия изпращат писма до европейските посланици, до европейските институции Съвета на Европа и ОССЕ и ще насочат въпроси към министрите за метода на осъществяване на изборите и репресиите след тях.
Кандидатът, подсилен от Българска социалистическа партия за кмет на Ловеч Радина Банкова, която е ръководител на Българската асоциация на производителите и експортьорите на облекло и текстил, в която членуват над 100 български компании, описа, че ден и половина след изборите била посетена от призовкар на частен правосъден реализатор, който я уведомил, че имала големи отговорности към Национална агенция за приходите за осигуровки, налози и прочие, засягащи нейните чиновници и служащи и че редом са й запорирани банковите сметки.

Банкова акцентира, че в действителност няма данъчни отговорности, посочи, че кандидатурата й е издигната от цивилен предприемчив комитет и с оскърбление показа, че е била използвана политически. „ Моята компания е експортьор и нормално възвръщаме Данък добавена стойност и няма по какъв начин да изпаднем в обстановка да изискуем огромни суми “, съобщи Банкова и добави, че „ изпълнителното дело е формирано на база уверение издадено от Национална агенция за приходите, съдържащо погрешни данни “. Сега тя е в обстановка да удостоверява, че не дължи суми на данъчната администрация, с цел да потвърди, че запорът и натискът върху нея са без съображение. Тя заяви, че още през вчерашния ден е подала молба да бъде вдигнат запора и неотложно и направила извлечение от данъчната си сметка.

Съмнения за платен ромски избор в Перник изрече кметът на Перник Станислав Владимиров. „ В ромските махали, изключително в едната секция губим близо 7 пъти от нашия конкурент, съвсем всички села в Перник ги загубихме, тъй като там през кметовете може да се упражнява т.нар следен избор, само че всички градски секции ни поддържаха “, сподели той и посочи, че по проблема са подали десетки сигнали и чакат органите да си свършат работата.
Корнелия Нинова заяви, че образците за продължаващи репресии са доста из цялата страна. „ Само за няколко дни покровители в Благоевград получиха предизвестия за уволнения от работа; в Дупница наш покровител, чиновник на ВиК, също е застрашен от уволнение; в община Пазарджик – заповед за данъчна инспекция на наш претендент за общински съветник; в община Септември – уволнена дисциплинарно от работа учителка в детска градина, член на Българска социалистическа партия, на ОИК единствено тъй като отказала да подписва документи с погрешно съдържание; в община Перник – свекървата на наш претендент за общински консултант уволнена от кметството на с. Кладница “, уточни тя. Нинова увери репресираните, че Българска социалистическа партия ще ги отбрани. Тя прикани държавните чиновници, изпращани на „ измислени инспекции " да не извършват такива заповеди и ги предизвести: „ Накрая ще си измият ръцете с вас и вие ще носите отговорност “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР