Купата за най-добър боксьор на турнира пък отиде при световния

...
Купата за най-добър боксьор на турнира пък отиде при световния
Коментари Харесай

Трета Странджа“ за Даниел Асенов

Купата за най-хубав боксьор на шампионата пък отиде при международния първенец от Хамбург 2017 Александър Хижняк (Украйна). Той бе меко казано безапелационен през цялата конкуренция в зала „ София “, а във финала на категория до 75 кг се оправи изрично с 5-0 съдийски гласа над Вадзим Панку от Беларус. Освен международен първенец Хижняк е два пъти европейски, като победи в Храков през 2017-а и в Минск 2019-а. 24-годишният войник има опит на шампионата в София, като е победител в категорията си и от предходната година. С третата си Купа „ Странджа “ пък Даниел Асенов се изравни със Серафим Тодоров. Лидери по този индикатор са Даниел Петров и Цачо Андрейковски, които имат по 4.
След като получи купата от ръководителя на БФБокс Красимир Инински, Тайсъна от Кукорево призна, че няма никакво време за отмора.
„ Прибираме се за два-три дни, едвам си освежим багажа, и се качваме на Белмекен. Този шампионат беше добра подготовка за олимпийската подготовка през март в Лондон. Радвам се, че завоювах трофея за трети път, само че малко скърбя, че не съумях да играя на финала поради почитателите, които бяха пристигнали да гледат. На кантара сутринта разбрах, че испанецът е болен. Яд ме е, тъй като имам да му връщам от европейското в Минск “, сподели Асенов.
Така българските боксьори приключиха 71-вото издание на Купа „ Странджа “ с 3 златни (Даниел Асенов, Благой Найденов и Радослав Панталеев) и 5 бронзови медала (Габриела Петрова, Деница Елисеева, Мелис Йонузова, Боян Асенов и Симеон Чамов).

Финландката Мира Потконен бе определена за най-хубав играч при дамите. Във финала на категория до 60 кг тя победи международната шампионка от Ню Делхи 2018 Кели Харингтън (Ирландия). В същата категория Деница Елисеева стана трета.
„ Изключително съм удовлетворена, че завоювах толкоз мощен шампионат. Беше мъчно. Конкуренцията бе висока. Във финала се усещах добре и се веселя, че съумях да печеля “, съобщи Потконен, откакто получи купата от Красимир Инински.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР