Купата на Международната учителска спартакиада спечели отборът на преподавателите от

...
Купата на Международната учителска спартакиада спечели отборът на преподавателите от
Коментари Харесай

Варна спечели Купата на Международната учителска спартакиада

Купата на Международната учителска спартакиада завоюва тимът на преподавателите от Варна. Новината заяви Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители, която връчи оценката на кмета Иван Портних дружно с Веселин Рашев - ръководител на локалната синдикална организация. На събитието участва и Тодор Балабанов, ръководител на Общинския съвет.

Варненският училищен тим е сграбчил оценката в конкуренция с 600 състезатели от шест страни – България, Полша, Украйна, Румъния, Таджикистан и Азербайджан. Оспорваните борби са били в дипсциплините тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, мини футбол, бридж, плуване, петанк и изтегляне на въже.

„ Поздравявам варненските учители с успеха, гордеем се с техните достижение и в клас, и в спартакиадите. Благодаря на Синдиката на българските учители за положителното съдействие, за всички взаимни начинания, за положителния обществен разговор. Радвам се, че дружно се опитваме да решаваме разнообразни провокации в системата ", сподели кметът Иван Портних.

Той напомни, че продължава работата за възстановяване на учебната среда във Варна, като се основават нови условия за учене, спорт и стимулираща среда за преподавателите. „ Основният ни капитал сте Вие – нашите прелестни варненски учители. Искрено се веселя, че имате такива положителни резултати “, сподели още кметът.

„ Г-н Портних е най-хубавият обществен сътрудник на Синдиката на българските учители и неведнъж е получавал този приз освен от нас, само че и от Европейския синдикален комитет по образованието. Кметът изведе като приоритет образованието и продължи традициите за провеждането на стойностни и качествени конференции, свързани с цифровите осведомителни технологии за развиването на просветителната система и бъдещето на пазара на труда “, съобщи и Янка Такева. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР