Купата на Буда или Buddha bowl е нова тенденция в

...
Купата на Буда или Buddha bowl е нова тенденция в
Коментари Харесай

Какво е Купата на Буда и как да я приготвим?

Купата на Буда или Buddha bowl е нова наклонност в кулинарното изкуство, която набира бързо почитатели и провокира огромен интерес. Първото усещане е, че става въпрос за разнообразна салата, само че това е лъжлива визия, тъй като блюдото е доста повече от това. Не единствено като наличие на продуктите в него, само че и като философия.

Купата на Буда е здравословна диета, метод на живот, идващ античен обред, заимстван от будистките монаси, които обикаляли къщите на хората с купа в ръка, молейки стопаните да споделят с тях храната си. Това е трансформирало тези съдове в знак на религията на будистите.
 Превърни се в сияйната героиня на нощта с Black Opium Neon на YSL Edna предлага Превърни се в сияйната героиня на нощта с Black Opium Neon на YSL
Днес те са не просто кулинарна наклонност, само че и храна, запазила духовната си връзка с оригинала. За монасите храната не е единствено средство да утоляване на глада, само че и лекарство за тялото и духа. Купата на Буда извършва тези функционалности чрез пресните сезонни артикули, по този начин комбинирани, че да бъдат оптимално потребни за тялото.

Тъй като в будизма месото и рибата са изключени като храна, тези блюда са най-вече вегетариански. Те са богати на фибри, съдържат нужните витамини и протеини посредством акуратен асортимент на продуктите.

Една такава купа е идеалният лек обяд или уравновесена вечеря. Тъй като печели интереса на все по-широк кръг от хора, към продуктите към този момент се прибавят риба и месо.

Тези, които желаят да си подготвят класическа купа на Буда, би трябвало да включат наложително 5 продукта в нея, а повече от тях са единствено по персонален избор.

Вижте ТУК какво би трябвало да включва Купата на Буда >>>

 храна Istock

Всички артикули се готвят независимо и се подреждат в купата, като се съблюдава както условието за вярна класификация съгласно същността на продуктите, по този начин и за основаване на естетически издържано ястие.

Подготвянето на сходен микс от храни наподобява елементарно на пръв взор. Всъщност изисква задоволително информация и основан нюх към храненето, с цел да се направи верният избор, поради хранителната стойност на всеки артикул.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР