Купата на България по волейбол ще има нов носител, след

...
Купата на България по волейбол ще има нов носител, след
Коментари Харесай

"Монтана" и "Нефтохимик" ще спорят във финала за Купата на България по волейбол

Купата на България по волейбол ще има нов притежател, откакто " Добруджа " беше отхвърлен на полуфинал. Тимът от Добрич отстъпи на домакина на финалния шампионат " Монтана " с 1:3 (20:25, 24:26, 25:22, 19:25). Подкрепяни от почитателите си в зала " Младост ", волейболистите на Даниел Пеев направиха мощен мач и заслужиха класирането си за финала.

Срещата стартира равностойно, само че след първата техническа пауза домакините поведоха с три точки и това се оказа решаващо. Силно на начален удар се показаха Константин Абаев и Кирил Клетс, което затрудни посрещането на " Добруджа ".

Във втората част беше по-интересно, като интригата се резервира до 23:23. Последваха неточности на гостите и това донесе втори гейм на сметката на " Монтана ". Единственоя в третия гейм волейболистите на " Добруджа " бяха по-добри, когато поведоха от началото.

Във финалния мач отборът на " Монтана " ще играе с " Нефтохимик ", който предстоящо се оправи с " Хебър " в първия полуфинал.


© LAP.bg

Бургазлии победиха с 3:0 (25:19, 25:21, 25:17), макар че бяха без Георги Братоев, който се контузи в четвъртфинала с ЦСКА, а като разпределител стартира Димо Димов.

И в трите гейма " Нефтохимик " не изпусна самодейността, диктувайки играта. Най-резултатен беше Николай Учиков, който осъществя 18 точки (четири аса и една блокада), а Валентин Братоев добави осем.

" Няма нищо елементарно. Винаги би трябвало да си съсредоточен. Когато играем с по-малко неточности и съсредоточено, този резултат е естествен. Играем добре. След като бихме безапелационно с 3:0, това значи, че Димов се е справил по най-хубавия метод, още повече, че това му е първи формален мач и то полуфинал ", сподели след срещата треньорът на " Нефтохимик " Найден Найденов.

Финалът е в неделя от 18.30 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР