Купата на африканските нации се намира в своя разгар, макар

...
Купата на африканските нации се намира в своя разгар, макар
Коментари Харесай

Купа на африканските нации: На какво да заложим в днешните мачове?

Купата на африканските народи се намира в своя кипеж, въпреки да не притегля толкоз мощно въздействието, колкото го прави Копа Америка. Африканският футбол занапред разгърва своя капацитет, а " виновниците " за това са родните звездни футболисти, които популяризират страната и континента си по целия свят.
Турнирът се намира в своята 1/8-финална фаза, откакто тимовете минаха през груповата фаза, формирана от по четири тима и по един пряк конфликт между тях. Египет, Уганда, Мадагаскар, Нигерия, Алжир, Сенегал, Мароко, Кот д`Ивоар, Мали, Тунис, Гана, Камерун, Бенин, Южна Африка, Гвинея и Конго са тимовете, които си завоюваха място в елиминационната фаза.
В днешния ден (6.07) програмата ни предлага два мача, като разковничето е оставено за втория конфликт, в който на терена се чака да се появи звездата на Ливърпул Мохамед Салах под цветовете на египетския байрак. На какво обаче да заложим в тези два мача, в случай че желаеме да " надвием " букмейкърите в днешния ден?

19.00 часа: Нигерия - Камерун
Това е един от тези конфликти, в които мъчно можем да предвидим крайния излаз от мача. Двата тима са равностойни като игра и един момент може да изпрати успеха в един от двата лагера. Алекс Иуоби, Джон Оби Микел, Ахмед Муса и Уилфред Ндиди са измежду най-разпознаваемите имена в отбора на символичните домакини, до момента в който футболистът на ПСЖ Ерик Максим Чупо-Мотинг и вратарят на Аякс Андре Онана се отличават в редиците на Камерун.
На хартия съставът на Нигерия наподобява една концепция по-стабилен, изключително в офанзива, само че пък изигралия страховит сезон на клубно равнище Онана сигурно ще се окаже спънка пред офанзивните дейности на своя конкурент.

22.00 часа: Египет - Южна Африка
За никого не е загадка, че Египет е определян за огромния любимец за спечелването на трофея през тази година. Могат да се изведат няколко аргументи, само че аз ще отлича единствено две от тях: Мохамед Салах и това, че шампионатът се организира в Египет - там, където " фараоните " ще получат нужната поддръжка от невероятните си почитатели.
Египет мина груповата фаза с цялостен актив от точки и без нито един позволен гол. Отборът осъществя пет гола в три мача, което е показателно за цялостната картина на шампионата през тази година - просто африканските сформира играят по-затворен футбол и не съумяват да си осъществят изключително огромен брой попадения.
Южна Африка се класира като " благополучен губещ " за елиминациите, записвайки две загуби и една победа в групата си. Моите упования са те да позволен нова загуба, само че тя надали ще бъде изключително изразителна - в случай че следваме закономерностите в шампионата.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР