Куп тв водещи, новинари и журналисти у нас живеят досущ

...
Куп тв водещи, новинари и журналисти у нас живеят досущ
Коментари Харесай

Журналист да си в днешно време! Вижте заплатите на най-известните лица от екрана

 Куп тв водещи, новинари и публицисти у нас живеят съвсем като холивудски звезди. Въпреки че родният шоубизнес е надалеч от равнището на международния, за мащабите ни българските тв звезди имат свръхвисок стандарт на живот, а някои от тях са към този момент милионери в парцели, написа " Peтpо ".

Едно от най-скъпоплатените тв лица е водещият на " Здравей, България “ – Виктор Николаев. По думи на Николай Бареков, който има дълготраен стаж в медийната сфера, Николаев се разписвал против към 15 хиляди лв. на месец за по 2 часа работа в ефир на ден. В колосалната сума влизали и бонусите, които Виктор и екранната му партньорка Аделина Радева най-редовно получавали за положителната си работа. Тв водещият обаче се оказа съобразителен и деятелен и влага заработеното в недвижими парцели.

Само в границите на няколко години Николаев се е сдобил с цели три жилището в идеалния център на София - на " Раковска “ до Европарламента, на " Паренсов “ и на " Мальовица “. Водещият, който буйно громеше политиците от ефира, че купували жилища на ниска цена, самичък е впримчен в спекулация с декларирането на жилища на данъчна основа за икономисване на налози, демонстрира информация в имотния указател, писа ПИК.

Жилището на " Раковска “ журналистът купил съвсем на два пъти по-ниска от пазарната цена, като броил 100 бона. Само 3 години по-късно се сдобил и с парцела на " Паренсов “ 27 в края на 2017 година 70-те квадрата той спазарил за 246 хиляди лева, като за половината сума теглил заем, а останалата платил от джоба си. В същия регион се намира и третият му баровски апартамент, в който в действителност водещият живее със фамилията ти. Той е от 105 кв. м и е записан на името на жена му Людмила.

С повече имущество от Николаев и с още по-тлъсто заплащане разполагала единствено колежката му от новините Ани Салич. За заплатата на благоевградчанката от години се носят митове, а съгласно източници от Нова тв по последни данни месечното ѝ заплащане клоняло към 18 хиляди лв.. Факт, който създавал нездраво напрежение в редиците на медията и несъмнено смущавал съня на Николаев. Откакто направи трансфер от Би Ти Ви в Нова телевизия, Салич съумяла да си издейства и покачване, което се равнявало на 6 бона, тъй като първичната ѝ сделка с Нова била да получава единствено " скромните " 12 хиляди лв..

Макар новинарката да претърпя тежък бракоразвод с дългогодишния си брачен партньор Бранко Салич, при който се раздели с част от имането си, тя продължава да заема челна позиция в графата на топбогаташите в малкия екран. Освен два жилището в София, къщи в Благоевград, Белград и пернишкия " Бевърли Хилс “ – село Рударци, с мъжа ѝ имаха и лятна хасиенда на полуостров Халкидики в Гърция. След раздялата обаче Ани се отказала от едното столично жилище, а в сръбската вила не стъпвала, тъй като не била добре пристигнала при роднините на някогашния си мъж. Освен че се къпела в разкош вкъщи, тв звездата си падала и по скъпите возила. Последната ѝ облага е чисто нова алена лимузина на марката " Волво “, чиято базова цена започва от 100 хиляди лв..

Невиждана заплата прибираше и адашката на Салич – Ани Цолова, която от предходната година не е на екран. Докато водеше утринния блок на Нова телевизия дружно с Виктор Николаев, журналистката прибираше по 12 хиляди на месец. Благодарение на щедростта на някогашните си работодатели тя съумя да стане комшийка на Иван Костов и се снабди с голям дворец в баровския столичен квартал " Драгалевци “, който е оценен от специалисти на 400 бона. Съмнителни условия към имотната договорка докараха на Цолова даже прокурорска инспекция, при която водещата се опитваше да показа парцела като дребна къщичка. Впоследствие се разбра, че той се разгръща на цели 180 квадрата разгъната повърхност, а дворът му е над декар. Грандоманската си къща обаче Цолова е скрила зад висок зандански дувар, зад който не могат да пробият даже най-любопитните съседски очи. Покрай разправиите на Ани с Национална агенция за приходите се разбра още, че семейството ѝ не е по никакъв начин инцидентна, а тя и брат ѝ са наследили от дядо си апетитни земи в Плевенско, които също са задоволителни, с цел да ѝ подсигурят сладостен живот.

Антон Хекимян, чиято заплата съгласно водещи гравитира към фамозните 15 бона, минава за " по-скромен " и не толкоз лаком в битов проект. Макар и състоятелен, за разлика от други свои сътрудници, Хекимян не парадира с парцели в " Драгалевци " или жилища на пъпа на София. Неотдавна той смени квартирата си в кв. " Иван Вазов ", която обитаваше покрай работното си място, с панелка, която като се изключи че е негова, е и по-просторна. Апартаментът му се намира в столичния кв. " Бъкстон " в остарял, само че подреден блок в зелената и влиятелна част на региона. Хекимян не се големее с лъскаво чисто ново возило, а е заложил на по-стар модел ауди, чиято пазарна цена е към 20 бона. Явно Тони не желае да показва опциите си, а е пестелив и натрупа на влог, което го прави един от най-желаните ергени. Най-известният старозагорец още веднъж е без жена до себе си, откакто се раздели с приятелката си Василена. Тя го накара да страда, защото бързо го смени с различен и даже била напът да мине под олтара.

Видните топрепортерки на Нова тв Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са били едни от най-високоплатените в медията, разкриват техни сътрудници. Двете сега са безработни, откакто скандално се разделиха с частната телевизия. Трудовите им контракти бяха прекъснати, откакто те отхвърлиха да останат в медията на специфичен режим и да вършат единствено следствия на свободна процедура. Веднага по-късно те разгласиха постове във " Facebook “, от които се изкараха надали не репресирани и се впуснаха в спекулации по обичаната на всички " умни и красиви " тематика за свободата на словото. " Благодаря за поддръжката! Продължавам да имам вяра, че истината има значение и рано или късно маските падат ", написа Генка. А Бенатова сподели на " лешоядите " да не бързат да се радват. Според техни сътрудници обаче журналистките са гневни, че са изгубили щатните си заплати, които били към 10 бона на месец. " Те вършат все по-малко репортажи и излъчвания и вземат големи пари, до момента в който ние бъхтим с пот на челото за жълти стотинки “, жалваха се редови кореспонденти от Нова. " За 2 материала в годината да получаваш месечна заплата 7 пъти над междинната за страната, е хубаво, нали? “, обществено възнегодува против Бенатова и Шикерова пък проверяващият публицист Васил Иванов, който се завърна в Нова.

Въпреки че получавала тлъсто заплащане в Нова тв, Генка Шикерова не се задоволявала с журналистическата си заплата и минава за една от баровките измежду водещите. Тя от години въртяла и непряк бизнес, който освен ѝ носел положителни приходи, само че ѝ доставял и наслаждение. По парцели пък журналистката не отстъпвала на сътрудниците си Виктор Николаев и Анна Цолова. Шикерова и родата ѝ завзели съвсем цялостен блок в централен столичен квартал. Оказва се, че репортерката произлиза от заможна фамилия, която е купила цели три големи жилището в една и съща лъскава фамилна кооперация в влиятелен столичен квартал. В тях се ширели Генка с мъжа си и двете им дъщери, брат ѝ и сестра ѝ, а жилищата им се намирали едно под друго.

В съпоставяне с сътрудниците си на опашката към този момент остава топзвездата от новините на Би Ти Ви Юксел Кадриев, който разполага единствено с едно жилище, в което живее с щерка си – тийнейджърката Габриела. Неотдавна той продаде жилището си в " Борово “ и се подреди с ново жилище в влиятелния квартал " Манастирски ливади " против скромната сума от 200 хиляди лв..

По мотив първокласния метод на живот на някои тв лица Николай Бареков настоя приходите на известни водещи и кореспонденти също да бъдат осветлявани. За да получи отговор обществото по какъв начин по този начин избрани публицисти внезапно стават свръхбогати и дали те не извършват политически поръчки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР