Куотърбекът на Ню Инглънд пейтриътс Том Брейди спечели за трети

...
Куотърбекът на Ню Инглънд пейтриътс Том Брейди спечели за трети
Коментари Харесай

Том Брейди беше избран за №1 в НФЛ в навечерието на Супербоул LII

Куотърбекът на " Ню Инглънд пейтриътс " Том Брейди завоюва за трети път в кариерата си премията за най-полезен състезател в Националната футболна лига (НФЛ). Той победи изрично съперниците си, откакто изведе " патриотите " до осмо присъединяване в мача за купата Супербоул.

Той получи 40 от всички 40 гласа, а с осем остана рънингбекът на " Лос Анджелис рамс " Тод Гърли. Контузеният титулярен куотърбек на " Филаделфия ийгълс " Карсън Венц, който пропусна Супербоул, получи два гласа.

Брейди става най-възрастният играч, който печели премията като е на 40 години и 184 дни. С повече оценки в класацията е само Пейтън Менинг, който победи пет път. Интересното е, че при предходните два случая, в които беше определен за MVP Брейди не съумя да завоюва купата. През 2007 година " патриотите " изгубиха от " Ню Йорк джайънтс ", а през 2010 година бяха отстранени от " Ню Йорк джетс " във финалите на дивизията.

Куотърбекът на " Пейтриътс " към този момент завоюва и премията на спортните публицисти, която също му се присъжда за трети път. В кариерата си с изключение на пет шампионски пръстена, Брейди е избиран и за MVP на финалния мач четири пъти, за последно през предходната година, когато въодушеви невероятния поврат против " Атланта фалкънс ".

A message from the MVP: pic.twitter.com/bHuJGvy6Vy
— New England Patriots (@Patriots) February 4, 2018

Брейди е лидер в Лигата с пасове за общо 4577 ярда в постоянния сезон. Той подаде за 32 тъчдауна, а успеваемостта при подаванията му е 66.3%, третото най-хубаво достижение на ветерана в 18-годишната му кариера.

Той не присъстваше на галавечерта на НФЛ, поради подготовката си за дуела с " Филаделфия ийгълс ", който е тази нощ, само че премията одобри контузеният уайд ресивър Джулиан Еделман.

" Много съм горделив и разчувствуван, че спечелвам още веднъж тази премия. В екипен спорт като футбола това е голямо самопризнание. Приемам премията, само че я броя за целия тим на " Ню Инглънд ", сподели Брейди в послание посредством страницата на " патриотите " в " Туитър ".

Ако " Ню Инглънд " завоюва Супербоул LII, то Брейди ще стане седмият състезател в историята на НФЛ, който печели купата и премията за най-полезен състезател в един сезон.



Най-много самостоятелни награди взеха тимовете на " Лос Анджелис рамс " и " Ню Орлийнс сейнтс ".

Двубоят за купата в НФЛ Супербоул е тази нощ от 1.30 часа българсо време.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР