Куотърбекът на Индианаполис Андрю Лък не само няма да стартира

...
Куотърбекът на Индианаполис Андрю Лък не само няма да стартира
Коментари Харесай

Шок! Андрю Лък спира с футбола на 29

Куотърбекът на Индианаполис Андрю Лък освен няма да започва сезона. Шокиращо за почитателите на „ жребците” той евентуално в никакъв случай повече няма да се появи на терена! Лък изненада всички с решението си да се отдръпна от футбола две седмици преди да навърши 30. Повече детайлности за аргументите се чакат на особено свиканата конференция в неделя, само че пред управлението на отбора Лък е обяснил, че е „ душевен и прочувствено изтощен”.

Още в четвъртък треньорът на Индианаполис Франк Райх разгласи, че няма да разчита на него до началото на постоянния сезон на 8 септември. Лък няма нито една естествена подготовка от началото на лагера, като първо получи разтежение на прасеца, а до момента в който вървеше рехабилитацията изкълчи гален по време на самостоятелно занятие. Като защитна мярка против нови контузии Лък не бе пуснат в нито един предсезонен мач, а „ жребците” записаха загуби против Бъфало ( 16:24 ), Кливлънд ( 18:21 ) и дълбоките запаси на Чикаго ( 17:27 ).

Лък бе определен под №1 в драфта през 2012 година Още в първия си сезон той изведе Индианаполис до плейофно присъединяване. Два сезона по-късно „ жребците” бяха на край на конференция, само че тогава започнаха здравословните му проблеми. На 9 ноември 2015 година Лък претърпя скъсване на бъбрек и разкъсан мускул в слабините в мач против Каролина. През 2017 година бе оперирано дясното му рамо, а възобновяване лиши повече от година. Завръщането му предишния сезон докара до ново плейофно присъединяване на Индианаполис и загуба от Канзас Сити в дивизионните плейофи.

Лък приключва кариерата си с раздадени пасове за 25 925 ярда, 183 тъчдауна и 96 интерсепшъна. Той проработи близо $100 000 000 за седемте си сезона в НФЛ, а преждевременното му отдръпване го лишава от спомагателни $43 000 000, дължими по сегашния му договор.
Очаква се Лък да не се занимава с футбол под никаква форма след края на дейната си кариера. Той приключи „ Архитектурен дизайн” в университета Станфорд, като беше номиниран за „ Най-прилежен студент в САЩ” през 2012 година Двамата със брачната половинка си Никол чакат първото си дете при започване на 2020 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР