Културолог очаква окупация на Софийски университет наесен Не бих се

...
Културолог очаква окупация на Софийски университет наесен Не бих се
Коментари Харесай

Управляващите правели грешки, които радикализират протеста


Културолог чака окупация на Софийски университет наесен

" Не бих се учудил, в случай че наесен имаме окупация на Софийския университет " Свети Климент Охридски ". За това предизвести културологът и учител в университета проф. Ивайло Дичев в утринния блок на БиТиВи.

Той вижда, че тече една ескалация на напрежението от митингите. Стъпка по стъпка ръководещите вършат неточности, които радикализират митинга, разяснява проф. Дичев и уточни, че никой не е схванал за какво са спрели буса на " Системата ни убива " и не са го позволили до площад " Орлов мост ".

По думите му ден след ден стартират нови разкрития на властта. Всеки ден има нещо, като даде образец, че основният прокурор Иван Гешев си купил два джипа по 200 000 лв.. Тепърва ще има един вид цивилен арбитражен съд, който ще вади все нови и нови неща, уточни проф. Дичев и добави, че с магическа пръчка не може да падне държавното управление, а трябвало дълга гражданска борба.

Професорът вижда хората на митингите, които са стреснати и ужасени от това, че малко по малко цялата страна минала в едни ръце. Това ни връща в една ера, която мислихме, че е свършила, подсети проф. Дичев, който не приема претекстовете на ръководещите, че те били единствените да ни прекарат през рецесията.
 Блокадата пред СУ остава
Блокадата пред СУ остава

Бусът на майките от " Системата ни умъртви " към момента е блокиран

Кризата, която се задава ще бъде решена от страната, а не от хората, които криволичат. Започнаха с хубави ограничения, след това либерализираха всичко и всичко, което спечелихме - загубихме, акцентира културологът.

Проф. Дичев не вижда президента Румен Радев като водач на митинга , а като знак и като капка, която преляла чашата. Това е един знак и множеството хора, които стачкуват нямат нищо общо с президента, счита той. Според културолога каскетът на основния прокурор Иван Гешев се трансформирал в знак в превръщането на ранния комунизъм , със забитото знаме от страна на Христо Иванов - в окупация на страната. Зад тези знаци няма проект за деяние, само че няма пристрастености, а има неодобрение и митинги, разяснява проф. Дичев.

За да се реши казусът и спорът би трябвало да има нещо за едната страна и другата - да има заслужен път за оттегляне на Борисов. Трябва да се наместят нещата, тъй че да може да се отдръпна с достолепие, разяснява проф. Дичев и добави, че на митингите има доста водачи. Лидерите трябвало да потърсят някакъв посредник сред другите групи и да сложат на масата минимална промяна за България. В естествена обстановка това трябвало да бъде президентът.

" Да, България " видя целенасочена акция на полицията за буса на " Системата ни убива "

Управлението прекрачвало граници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР