Културното торнадо Тейлър Суифт цяло лято пълни стадионите по време

...
Културното торнадо Тейлър Суифт цяло лято пълни стадионите по време
Коментари Харесай

Тейлър Суифт се готви да отнесе боксофиса със $120 млн. в премиерния уикенд

Културното торнадо Тейлър Суифт цяло лято цялостни стадионите по време на концертното си турне, прави гласуването атрактивно, като приканва почитателите да извършват гражданския си дълг, а тълпи от тийнейджърки се редят по трибуните на футболни мачове, с цел да видят по какъв начин любимката им ликува.

Сега певицата е подготвена да нападна още един бранш от стопанската система: филмовия боксофис, който към момента се пробва да се възвърне от пандемията и холивудските стачки, написа Reuters.

Само след седмица, на 13 октомври е премиерата на " Taylor Swift: The Eras Tour ". Очаква се документалният филм за турнето й да послужи като лакмус дали такова " различно наличие " може да притегли фенове в киносалоните.

Според касови анализатори и ръководители на студия, филмът на Суифт може да донесе 120 милиона $ през премиерния си уикенд, което ще докара до разтърсване в продажбите на билети за AMC Theatres, Cineworld  и други вериги.

Но прехваленият резултат на Тейлър Суифт, дружно с концертния филм на поп дивата Бионсе, може да не компенсира изцяло дупките, основани от стачките в Холивуд, добавя Reuters.

Трудовите безредици прекъснаха завръщането на филмовата промишленост, като забавиха темпото на летните шлагери като " Човекът-паяк ", " Барби " и " Опенхаймер " преди решаващия празничен сезон, който съгласно изследователската компания Comscore съставлява към една четвърт от годишните доходи на промишлеността в боксофиса.

" Суифт и Бионсе сигурно ще запълнят някои от празнините ", споделя старши анализаторът на Box Office Pro Шон Робинс. " Все отново, евентуално е прекалено много да чакаме единствено тези заглавия да компенсират изцяло приходите на " Дюн ": Част 2 ", " Ловецът Крейвън " и идващите " Ловци на духове ". И трите министър председатели бяха отсрочени за 2024 година, защото звездите им не могат да ги промотират, до момента в който профсъюзът на актьорите SAG-AFTRA продължава да стачкува.

По тази причина След притежателите на кина се пробваха да запълнят стратегиите си с това, което промишлеността назовава " различно наличие ", като да вземем за пример концертните филми от турнетата на Суифт и Бионсе.

Предварителните продажби на " Тейлър Суифт: Турнето " The Eras Tour " е на равнището на блокбъстър от вида на " Междузвездни войни " или " Марвел ".

Боксофис анализаторите чакат документалният филм да събере сред 150 и 225 млн. $ за времето на прожекциите си в Съединени американски щати и Канада. " Ренесанс: Филмът на Бионсе ", който излиза по кината през декември, се чака да донесе 75 млн. $ от продажби на билети.

" Отдавна приказваме за различно програмиране ", изяснява Роландо Родригес, ръководител на Националната асоциация на притежателите на театри, като отбелязва, че изложителите са показвали и други форми на развлечение, да вземем за пример опера.

" Но няма подозрение, че Eras Tour с Тейлър Суифт в действителност сложи началото на тази нова наклонност. Бионсе ще го изведе на идващото равнище. "

Обявяването на кино лентата на Суифт " беше голяма изненада ", споделя Брок Багби, изпълнителен вицепрезидент на основаната в Мисури компания B&B Theatres, петата по величина верига от киносалони в Съединени американски щати с 529 екрана в 14 щата.

Кината се стремят да трансфорат кино лентата, който ще се излъчва от четвъртък до неделя, в събитие. B&B Theatres ще разпънат розови килими, ще слагат фотобудки и ще насърчат почитателите да танцуват по време на прожекцията.

Въпреки мощната ноемврийска стратегия с " Чудесата ", " Тролчетата се събират " и предисторията на " Игрите на глада ", коледният лист наподобява постен спрямо последните години. Двама ръководители на студия означават неналичието на явен декемврийски блокбъстър от мащаба на " Аватар: Пътят на водата ", който беше най-касовият за 2022 година, или на шлагера от 2021 година " Спайдърмен ".

В началото на годината проследяващият боксофиса Брус Наш очакваше продажбите на билети за 2023 година на вътрешния пазар да доближат 10 милиарда $. " Стачката постави завършек на това ", споделя Наш. Той понижи прогнозата си до към 9,6 милиарда $, което е с 32% повече от предходната година, само че с 16% под постъпленията от 11,4 милиарда $ преди пандемията през 2019 година

Сред притежателите на киносалони остава опасението, че стачката на SAG-AFTRA ще наруши филмовия лист за следващата година.

Дори в случай че огромните студия и актьорите реализиран съглашение до Деня на благодарността, продукциите евентуално няма да бъдат обновени до януари поради празниците. Това ще свие потока от нови филми в кината през идната година.

Много сме несигурни, признава анализаторът на B. Riley Ерик Уолд, като прибавя, че разбъркването на натоварените графици на актьорите ще съставлява предизвикателство. " Ще има по-голям риск да се изместят неща, които не са приключени и които са планувани за стартиране през идната година. "

Преговарящите за стачкуващите холивудски артисти възобновиха в понеделник договарянията по контракта с представители на огромните студия, телевизионни мрежи и стрийминг услуги, като това беше първият път, когато двете страни се върнаха на масата за договаряния от средата на юли насам.

Преговорите се организираха осем дни откакто продуцентите реализираха настрана съглашение с холивудските сценаристи, които започнаха лична стачка на 2 май, към 10 седмици преди актьорите.

Анализаторите от Wedbush Securities считат, че краткосрочните вреди от стачките ще бъдат лимитирани, в случай че актьорите реализиран съглашение този месец, а въздействието им върху графика за 2024 година в този случай " евентуално ще бъде едва ".

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР