Културно-информационния център Босилеград“ - на българското малцинство в сръбския град

...
Културно-информационния център Босилеград“ - на българското малцинство в сръбския град
Коментари Харесай

КИЦ Босилеград“ отбелязва 20-ата си годишнина

Културно-информационния център „ Босилеград “ - на българското малцинство в сръбския град отбелязва през днешния ден своята 20-годишнина, като в честването се чака да се включи и българска делегация отпред с вицепремиера Валери Симеонов.

Центърът е една от най-активните български организации в чужбина. През динамичните събития при разпадането на Югославия центърът сполучливо мина през тестванията на времето и остави незаличима диря в съзнанието на българите в Босилеград и в историята на Западните околности, показва неговият шеф Иван Николов в послание във връзка на годишнината. 

Той напомня, че с помощта на партньорството със Столичната община и дирекция „ Култура “ в Босилеград е показано всичко най-ценно от българската просвета и изкуство, гостували са най-известните модерни създатели.

В културната стратегия на тържеството довечера е планувано да се включат оркестър „ Симфониета София “ с диригент Свилен Симеонов, джазформация „ София “, танцовият отбор " Средец " и други, оповестяват от дирекция „ Култура “ на Столичната община.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР