Културен сезон 2019/2020 започна с пълна пара и в зала

...
Културен сезон 2019/2020 започна с пълна пара и в зала
Коментари Харесай

Сезонът започва и в камерна зала "България"

Културен сезон 2019/2020 стартира с цялостна пара и в зала " България ", като следва за своите първи есенни концерти да отвори порти и камерният салон. 

На 24 септември стартира музикалният цикъл " Дипломация и музика ", отдаден на 140 години дипломатически връзки сред България и останалите европейски страни. Първият плануван концерт е с музиката на Русия. Солисти ще бъдат пианистите Виктория Василенко и Сергей Редкин, а в програмата са включени творби от С. Рахманинов, С. Прокофиев и М. Плетньов.

На 25 септември пък пианистката Анжела Тошева ще показа произведения от Шопен, Барток, Равел и Берио.

Последната вечер на септември е резервирана за феновете на Хайдн и Пиацола, които ще звучат в осъществяване на струнен квартет Credo в състав: Ивайло Данаилов - цигулка, Милен Максимов - цигулка, Христо Аролски - виола, и Петър Кушлев - виолончело. Концертът е отдаден на юбилея на лютиера Апостол Калоферов, изработил инструментите на музикантите.

През октомври публиката ще има удоволствието да чуе София квартет, Струнен квартет " Филхармоника ", цигуларката Наталия Тодорова, пианиста Васил Начев, рецитал на флейтистката Гергана Иванова - притежател на Гран при от 7-и интернационален конкурс " Наследниците на Орфей " 2019. На рояла ще й партнира Татяна Божко.

Всички събития са с начален час 19:00 ч., а билети за концертите могат да се закупят от касата на Филхармонията, както и онлайн на epaygo. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР