Културен акцент в първото посещение на японски премиер у нас.

...
Културен акцент в първото посещение на японски премиер у нас.
Коментари Харесай

Съпругата на японския премиер гледа изпълнения на детския радиохор на БНР

Културен акцент в първото посещаване на японски министър председател у нас. Съпругата му Акие Абе пожела да чуе осъществявания на детския радиохор на БНР. През годините хорът печели обичта на японския народ с 18 турнета, 500 концерта и визити в над 150 града.

София
Акие Абе, брачна половинка на японския министър председател: Много желаех да чуя вашето изпълн ение. Отбих се единствено в хотела и незабавно пристигнах тук. Разбрах, че постоянно пътувате до Япония и се надявам и по-нататък да развиете нашето другарство. Следващия път ще се веселя да се забележим в моята страна!
Още един дребен концерт провокира възхищението на японците към детския радиохор на БНР. С осъществяване на националния ни химн, ръченица и „ Приспивна ария на коприновото дърво " по стихове на актуалната японска императрица Мичико дребните гении посрещнаха брачната половинка на японския министър председател.

Венеция Караманова, дири гент на Детския радиохор на БНР: Акад. Христо Недялков, създателят и дългогодишният диригент на хора остави сърцето си за тази идея - да направи близки двете страни и по тази причина ние пеем на драго сърце.
Детският радиохор на БНР печели сърцата на японците още през 60-те, а това са единствено част от премиите, които дребните ни гении получават в Страната на изгряващото слънце.

Акие Абе си потегли с подарък за спомен от визитата - картина със постройката на БНР. На собствен ред домакините получиха от нея дребни вазички.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР