Културата на работа от понеделник до петък е толкова добре

...
Културата на работа от понеделник до петък е толкова добре
Коментари Харесай

Колко успешна е четиридневна работна седмица

Културата на работа от понеделник до петък е толкоз добре открита по целия свят, колкото е и склонността на чиновниците да се разсейват и бездействат в петъчния ден, вперили взор към наближаващия уикенд.

През последните години постоянно чуваме оферти за въвеждане на четиридневна работна седмица, само че сходен режим на работа към момента се ползва на прекомерно малко места.

Това лято мениджърите в японския клон на Microsoft са решили да тестват теорията на процедура и да открият тъкмо какви са плюсовете и минусите от олекотения работен график както за чиновниците, по този начин и за работодателя.

Оказва се, че четиридневната работна седмица е тактика, в която губещи няма.
 Снимка 451013

В продължение на пет следващи седмици чиновниците на Microsoft в Япония са се радвали на тридневен уикенд, което на пръв взор би означавало, че продуктивността на компанията за този интервал би трябвало да е с към 20% по-малка.

Резултатите и статистиките на Microsoft обаче сочат тъкмо противоположното - общата продуктивност на чиновниците е скочила с цели 39.9%, което ясно демонстрира, че отпочиналите и доволните чиновници са склонни да работят доста по-усилено от нормално.

Нещо повече - в този пет-седмичен интервал на опити, чиновниците на компанията са взимали 25% по-малко почивни дни от нормално - още един плюс в интерес на работодателя.
 Снимка 451014

Истината е, че сходен режим на работа има и плюсове за планетата и околната среда.

През четиридневните работни седмици са изразходвани 23.1% по-малко ток, а принтираните хартиени копия са били с 58.7% по-малко.
 Мъжете, оплешивяването и обвързвано ли е то с многото работа
Оплешивява ли се от преправяне

Има ли връзка сред работа и коса

92% от чиновниците на Microsoft в Япония са на мнение, че четиридневната работна седмица би трябвало да се трансформира в норма. След всички упоменати изгоди ние просто ще се съгласим и ще повдигнем въпроса при идната си среща с шефа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР