Културата е част от нашето ДНК и ние трябва да

...
Културата е част от нашето ДНК и ние трябва да
Коментари Харесай

Културата е част от нашето ДНК

Културата е част от нашето ДНК и ние би трябвало да пазим нашите обичаи и полезности. България допринася извънредно доста за културното завещание на Европа. Това сподели в изявление за bTV българският еврокомисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел, която разкри какви ще са целите в работата й.
" Европа има своите проблеми, само че тя е мощна, когато е обединена. Бюджетът на моя сектор е в размер на 130 милиарда Не са значими толкоз парите, най-важно е в какво ще ги влагаме. Европа ясно декларира, че ще влага в обучение и в младежите. Аз желая България и страните от Източна Европа да бъдат по-активни в стратегия " Хоризонт 2020 ".
Аз желая да има предварителна инспекция на плановете и да има ограничения за присъединение към консорциуми, с цел да може страните да се причисляват по-лесно. За България суперкомпютърът е опция, от която би трябвало да се възползваме оптимално. Това е една отлична опция за привличане на вложители. Моето предпочитание е България да се трансформира в един новаторски хъб. Суперкомпютърът е с европейско финансиране и дофинасиране от страна на страната. Хубавото е, че той ще се употребява от всички европейци и България да стане център на новаторските технологии ", безапелационна бе Габриел. 
Българският комисар разяснява и тематиките за Брекзит и нарежението по оста САЩ-Иран.
" Нямаме доста време да разясняваме тематиката Брекзит. Няма да има договаряния на парче. Хората би трябвало да бъдат сигурни, че правата им ще бъдат предпазени. За мен най-важно е да продължи да работи програмата Еразъм, която е от изключителна изгода за всички младежи и Англия е деятелен участник в нея. Трябва да има деескалация на напрежението в Близкия Изток. За мен висшият комисар по външна политика на Европейски Съюз реагира изклюзително вярно с поканата за договаряния ", разгласи Мария Габриел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР