Култура на изнасилвания и сексуален тормоз процъфтява в бежанските центрове

...
Култура на изнасилвания и сексуален тормоз процъфтява в бежанските центрове
Коментари Харесай

Изнасилвания, проституция и насилие върху деца процъфтяват в бежанските лагери в Германия

Култура на изнасилвания и полов тормоз процъфтява в бежанските центрове в Германия, до момента в който Европа се пробва да се оправи с бежанската рецесия, написа „ Дейли Мейл ”. Организации за отбрана на правата на дамите и политици хвърлиха светлина върху набези против дами и деца в минимум един лагер. По думите им, сходни произшествия може да са широкоразпространени, като доста от тях даже не се оповестяват на полицията. Активистите настояват още, че някои мъже считат непридружените от никого дами за „ общи”. Те се оправдават за държанието си с това, че в центровете няма разделяне по пол, каквото да вземем за пример има в хотелите в по-консервативните мюсюлмански страни, или народност.

Предупрежденията бяха отправени, откакто немският канцлер Ангела Меркел по-рано този месец разгласи, че „ няма лимит” за броя на имигрантите, които могат да дойдат в страната й. Сега Германия чака да посрещне до един милион мигранти до края на годината.

Някои градове към този момент изпитват съществени компликации при оправянето с напора на имигранти. Там се оповестява за проблеми с настаняването на новодошлите и незадоволително личен състав за обработка на молбите за леговище.

В спонтанните центрове за бежанци в Германия мъже, дами и деца спят едни до други в палатки, коридори и зали. Душовете и тоалетните постоянно не са разграничени по пол, а някои даже нямат пердета за персонално пространство.

Що се отнася до въпросния случай, към 5000 бежанци са били натъпкани в остаряла военна база на Съединени американски щати в Гисен. В писмо, адресирано до министерството на интеграцията и обществените въпроси в провинция Хесен, където се намира центърът, от четири женски организации, се разказва „ просвета на изнасилвания и насилие”.

Писмото е написано на 18 август. В него се споделя: „ Факт е, че дамите и децата не са предпазени. Ситуацията дава опция на тези мъже, които към този момент считат дамите за по-ниски от тях, и се отнасят към дамите, все едно, че са „ общи”. В резултат има сигнали за редица изнасилвания, полови набези и все по-голяма насилствена проституция. Това не са изолирани инциденти”.

Жените постоянно са прекомерно изплашени, с цел да се разхождат към центъра даже денем, настояват доброволци. Жертвите пък се опасяват прекалено много, с цел да алармират за гаврите. По думите на представител на локалната полиция, „ най-вероятно има доста изнасилвания, които не са съобщени”. „ Знаем, че има изнасилвания”, сподели градският консултант от Гисен Астрид Ейбелшаузер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР