Култовото пловдивско кино Космос, известно на по-старите поколения под тепетата

...
Култовото пловдивско кино Космос, известно на по-старите поколения под тепетата
Коментари Харесай

Култово пловдивско кино става филиал на Народната библиотека „Иван Вазов”

Култовото пловдивско кино „ Космос ”, известно на по-старите генерации под тепетата и като „ Комсомол ”, става самобитен филиал на Народната библиотека „ Иван Вазов ”. Това стана ясно, откакто кметът Иван Тотев разясни визията на общината за бъдещето на тогавашното кино.

В момента се търси наемател за долната част на постройката, където е планувано да има книжарница и кафене. За горната част се планува да бъде ситуиран Център за обслужване на жителите с регистратура от страна на Община Пловдив.

Сградата ще бъде оборудвана с електронни четци, с които искащите ще могат да употребяват огромна част от фонда на Народна библиотека „ Иван Вазов ”. Той към този момент е цифровизиран, само че не може да напуща хринилището, а по този начин искащите ще имат достъп до него. Предвижда се още сцената в киното да се усили с 4-5 метра, а седалките за фенове да се отстранен. Така потенциалът на залата ще се усили на близо 500 места, които обаче няма да са седящи. Желанието на общината е кино „ Космос ” да бъде оборудвано с най-голям клас озвучителна техника, като първоначално филиалът към Народна библиотека „ Иван Вазов ” ще действа гратис.

Процедурите ще започват обаче най-рано през 2018 година и то откакто завърши делото за площада пред киното. Кметът Иван Тотев акцентира, че не става въпрос за договаряния за откупуване, а за дело за освобождение на площите, което тече сега. Дотогава общината ще извърши единствено козметични поправки по покрива на киното, с цел да в профил течовете и да запази помещението.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР