Култовият сериал “Приятели” приключи завинаги през 2004 г., но това

...
Култовият сериал “Приятели” приключи завинаги през 2004 г., но това
Коментари Харесай

Колко печелят актьорите от “Приятели” от повторенията на сериала

Култовият сериал “Приятели” завърши вечно през 2004 година, само че това не пречи на стотици хиляди хора всяка година да гледат обичаните си герои на повторения на епизодите.

Заради продължаващата поддръжка от почитатели, екипът на “Приятели” към момента получава пари от функциите си.
Преди да станат " Приятели ": Кортни Кокс сподели неповторима фотография На нея звездите са в аероплан, пътуващ към последната им анонимна вечеря
Продуцентската компания, виновна за сериала – “Уорнър брос” всяка година печели 1 милиарда $ единствено от повторенията на сериала. Главните артисти имат едвам 2% от облагите, само че защото мащабите са големи, парите никак не са малко.

Дженифър Анистън (Рейчъл), Кортни Кокс (Моника), Лиса Кудроу (Фийби), Мат Лебланк (Джоуи), Дейвид Шуимър (Рос) и Матю Пери (Чандлър) печелят по 20 млн. $ годишно единствено от тези 2%.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Първите епизоди на другари носят на всеки от актьорите по 22 500 $ на епизод. До края на трети сезон всеки от тях получава по 100 хиляди $ на серия.

До девети сезон актьорският състав е съумял да контракти още по-големи заплати за себе си – всеки артист получавал по 1 млн. $ на епизод. Това до ден сегашен са едни от най-високите възнаграждения, изплащани за ситком.
Дженифър Анистън: Не ми е нужно дете, с цел да се усещам пълноценна Актрисата с прочувствена изповед
Освен заплатите, които получават за играта си, техните мениджъри договарят и тези 2% от облагите – нещо, което до този миг е предлагано само на притежатели на авторски права, написа “Ню Йорк Таймс”.

Въпреки че “Приятели” завърши преди 15 години, сериалът потвърди, че остава един от най-популярните и универсални на нашето време. Миналата година от “Нетфликс” оповестиха, че се постанова да смъкват епизодите от стрийминг платформата си поради високата цена, която заплащат на продуцентската компания. Последва голямо неодобрение от почитатели и компанията нямаше различен избор с изключение на да заплати 80 млн. $ и да резервира паметното шоу и през 2019 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР