Култовият немски яйцевиден автомобил с влизане отпред от 50-е години на

...
Култовият немски яйцевиден автомобил с
влизане отпред от 50-е години на
Коментари Харесай

В Китай възродиха легендарната Изета - BMW 600 - видео

Култовият немски яйцевиден автомобил с влизане начело от 50-е години на миналия век е въодушевил китайската компания Suzhou Eagle да направи електрически автомобил приличащ на ретроколата за потребление в съвременните китайски мегаполиси.

Основаната през 1999-а година компания Suzhou Eagle Electric Vehicle Manufacturing от град Сучжоу, провинция Цзянсу се специализира в производството на нискоскоростни електрокари като голф-колички, електрически атевета и туристически трамвайчета.



Най-новото произведение на Suzhou Eagle е мъникът EG6330K с дизайн а-ла Isetta и по-точно на по-големия четириместен модел BMW 600, който е по-късен вид на паметния модел, помогнал на баварците да преодолеят следвоенната рецесия и да оцелеят като марка.

Китайските стилисти са спецове по копирането и тук не са изневерили на тази практика – колата има досъщ облика на историческия си немски първообраз с разположените настрана тръбообразни фарове и броните-мустаци, само че са се отказали от предната врата, а вместо нея са употребявали общоприетите четири порти.

Автомобилът е малко по-голям от немския – дължината му е 3300 мм, междуосието 1940 мм. Теглото на колата е 750 кг, а силовият агрегат е електрически мотор с мощ 5,3 к.с.Пробегът с едно зареждане на акумулатора е 120 км а максималната скорост е лимитирана на равнище от 60 км/ч.

В продажба псевдо-Изетата влиза през тази година с изненадващо ниската цена от по 4000 $ на парче. Не се предвижда експортът й отвън границите на Поднебесната империя.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР