Култовият български финалист Валери Божинов има подобаващо място в музея

...
Култовият български финалист Валери Божинов има подобаващо място в музея
Коментари Харесай

Валери Божинов с подобаващо място в музея на Ювентус

Култовият български финалист Валери Божинов има уместно място в музея на италианския гранд Ювентус. Музеят се намира на клубния стадион на гранда в Торино. 

Името на Божинов е изписано на буквата U, която е част от името на Juventus, то е изписано до местата, където са сложени фланелките с играчите с над 300 мача за клуба. 





Божинов е единственият българин, който е играл за Ювентус. Той играе за тима през сезон 2006-2007, когато отборът е в Серия Б и записва 21 мача, в които вкарва 7 гола. Божинов е сред имена като Ален Боксич и изпод е една от най-големите митове на Ювентус Антонио Кабрини. 

Българският футболист е в мултимедийния бранш. В него би трябвало да изберете Players и там са всичките играчи на клуба по азбучен ред. Божинов даже има видео на един от седемте гола с екипа на Ювентус, с изключение на двете имена, националността и рождена дата има още по кое време е играл за клуба, на коя позиция е бил и какъв брой мача и гола има. 



Трябва да създадем значимо конкретизиране, че и различен български футболист - Марио Кирев също беше подписал контракт с клуба. Вратарят обаче нито записа мач, нито влезе в група за дуел и разумно не е в музея. 

Припомняме, че Божинов ще става треньор и се записа в фамозната школа в Коверчано. Той публично не е оповестил края на футболната си кариера, само че най-вероятно това ще стане скоро. 

В музея има и още няколко български връзки, а те са свързани с градовете, където Ювентус е гостувал. В България това са Пловдив, София, Стара Загора и Сливен. 



На карта, в която е изписано къде Ювентус е гостувал по целия свят. 

Също по този начин и в мултимедийния бранш, в който може да изберете датите и резултатите от мачовете против ЦСКА на три пъти, Локомотив Пловдив - на два пъти и по един път Левски, Берое и Сливен. Любопитно е, че Ювентус е тимът с най-вече мачове в евротурнирите против български тимове. 

Извън музея на Торино на към 2 км. от центъра на града се вее и българското знаме. На улица San Secondo, на която се намират знамената на страни от целия свят е комплициран българският трикольор.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР