Култовите заведения на плажа в Слънчев бряг The One, La

...
Култовите заведения на плажа в Слънчев бряг The One, La
Коментари Харесай

Заведенията в Слънчев бряг, които погна Симеонов, се оказаха законни

Култовите заведения на плажа в Слънчев бряг " The One ", " La Cubanita ", " Bedroom ", " Del Mar " и " Cacao Beach ", които вицепремиерът Валери Симеонов искаше да събори (и които упорства да назовава „ Единият”, „ Кубинка”, „ Спалня” и " Какао плаж " ) са законни. Това е открила инспекция на ДНСК, оповестиха от районното министерство.

Тези пет преместваеми обекта дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение. Съгласно Допълнителните разпореждания на Закона за устройство на територията за тези преместваеми обекти са издадени позволения за слагане от основния проектант на община Несебър, прецизираха от Министерство на регионалното развитие.

Общо 32 преместваеми обекта са сложени върху плажната линия в к.к. „ Слънчев бряг “ без да са планувани или са в противоречие с утвърдената от министъра на туризма скица и са без позволения за слагане от основния проектант на община Несебър. От тях 20 обекта са на територията на плаж „ Слънчев бряг – юг “, 5 са на „ Слънчев бряг – централен “ и 7 - на „ Слънчев бряг – север “, сочи още инспекцията.

На плаж „ Слънчев бряг – юг “ отстранените през 2017 година градежи „ железна ограда “ и „ паркинг “ до хотел „ Империал “ („ Амфора “) са възобновени на същото място. До паркинга в западна посока върху плажната линия, без позволение за слагане и без позволение за градеж са изпълнени едно след друго волейболно игрище, спортна площадка, железна естрада за фенове със сцена и бетонова настилка с приблизителна повърхност към 1000 кв.м и сложени върху нея към 65 бр. маси за 250 места.

Обслужващата алея с обръщало към някогашния ресторант „ Фрегата “, осигуряваща достъпа до плажа е планувана в настоящия регулационен проект на к.к. „ Слънчев бряг – изток “. От община Несебър са показани утвърден план и позволение за градеж от 2008 година за реорганизация на настилката на алеята, само че същата не е въведена в употреба по законоустановения ред. Източно от алеята, върху плажната линия, без позволение за градеж е изпълнен открит паркинг с настилка от трошляк и филц с неправилна форма и приблизителна повърхност 8000 кв.м. Паркингът е стеснен с 2 бариери, а върху обслужващата алея са изпълнени още две бариери. В западната част на обръщалото е изпълнен заслон за коли с железна структура, който очевидно навлиза в площта заета от дюни. Южно от обръщалото, върху съществуваща дюна, са изпълнени бетонов път, паркинг с кабина за защита и кабели напрегнато, в нарушаване на експлицитната възбрана по член 17а, алинея 1 от ЗУЧК.

Данните за обектите с открити нарушавания следва да се дават на кмета на община Несебър за предприемане на плануваните законосъобразни дейности, според предоставените му пълномощия и подготвеност по член 57а и член 225а от Закон за устройство на територията, допълват от министерството.

Припомняме, че Валери Симеонов поде самодейност за събарянето на петте известни заведения на плажа в Слънчев бряг с изказванието, че са противозаконни. Това му навлече спор с министъра на туризма Николина Ангелкова, която опроверга думите му. В следствие Симеонов даже даде туристическото министерство на прокурор, като изрази подозрения, че то приготвя продажба на плажове.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР