Култовите шведи АББА се готвят да пуснат нова музика за

...
Култовите шведи АББА се готвят да пуснат нова музика за
Коментари Харесай

АББА пускат нова музика през септември

Култовите шведи АББА се готвят да пуснат нова музика за първи път от десетилетия. Бени Андершон публично удостовери новината в ефира на радио „ Smooth “ – в отговор на въпроса по кое време ще се появят двете песни, обещани от групата още през 2018-а.

„ Идват тази година. Не мога да обещая, само че най-вероятно ще ги чуете след лятото. Стремим се това да се случи през септември, само че към момента нищо не е несъмнено “, съобщи Андершон.

През 2019-а музикантът разяснява: „ Миналата година взехме решение да изпреварим неизбежните клюки и да оповестим персонално новината. Надявахме се, че ще успеем да пуснем по-рано песните, само че заради механически аргументи не можахме и очевидно ще би трябвало да почакате до 2020-а “.

В същото изявление Бени бе запитан и дали почитателите могат да чакат цялостен албум след излизането на двете песни.

„ Само ще кажа, че човек в никакъв случай не знае какво крие бъдещето “, отговори той.

Подробностите към новите части са нищожни. Андершон разкри, че той и сътрудниците му Бьорн Улвеус, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста се срещнали с продуцента Саймън Фулър – индивидът зад „ Спайс гърлс “. Той им предложил нов план – да бъдат основани виртуални аватари на групата, които да извършват шлагерите им. Музикантите се съгласили, а Бьорн и Бени имали още по-добра концепция – да напишат нови песни за случая. Така след 36-годишна пауза четиримата се събрали в студиото и записали две песни. Бьорн разкри, че процесът бил като каране на колело – лишило на някогашните сътрудници единствено секунди да влязат още веднъж в темп и да се развихрят като в положителното остаряло време. Той призна и нещо сензационно – когато се разделили през 1982-а, концепцията била единствено да се отдадат на краткотрайна почивка, след която да се съберат още веднъж.   

„ Просто това по този начин и не се случи... до в този момент “, споделя Бьорн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР