Култовата местност Германката край Созопол ще се застроява. Голям терен

...
Култовата местност Германката край Созопол ще се застроява. Голям терен
Коментари Харесай

Ограда спря достъпа до Германката край Созопол

Култовата околност Германката край Созопол ще се застроява. Голям терен до девствените скали на Буджака е закупен от частен вложител, който през вчерашния ден го е заградил и ще строи на него вили.

Оградата блокира достъпа на риболовците до Германката и те си изляха гнева в обществените мрежи.

" Въдичарите, които са били там, са били брутално изгонени! Полуостровът и невероятните фиорди, паметно място за генерации туристи и риболовци, на практика остава единствено за частно прилагане ", написа във Facebook Петко Горанов.

Според легендата името на местността, позната на генерации българи и чужденци, идва от трагичен случай с необикновено красива германка от някогашната Германска демократична република през 60-те, която е била завлечена от вълните, до момента в който стояла на скалите и се любувала на морето. По-късно тя става персонаж на едно от най-великите стихотворения на Христо Фотев - " Морето единствено живите обича, а мъртвите изхвърля на брега... "

Поставената от служащите осведомителна табела на оградата указва, че възложител на градежа е едноличното сдружение " ХЕРСОНЕС ", а основен реализатор на строителните действия ще е " ББМ Инженеринг " ЕООД. Строежът ще съставлява две вилни здания с басейн и би трябвало да завърши за по-малко от година.

Общината и РДНСК са почнали инспекция за спрения достъп към Германката. Според чиновници на общината разновидността за отблокиране на пътя бил вложителят да отмести с 2 метра оградата си, с цел да се освободи път до морето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР