Култовата кинолента "На учителя с любов" /1967 г./ с великолепния

...
Култовата кинолента "На учителя с любов" /1967 г./ с великолепния
Коментари Харесай

„На учителя с любов” умря! Тук бият учители...

Култовата кинолента "На учителя с обич " /1967 г./ с превъзходния Сидни Поатие към този момент дефинитивно отиде в аналите. В нашите, а и освен, учебни заведения вместо проповядваната във кино лентата обич и съгласие сред учители и възпитаници, към този момент трайно се настани експанзията и насилието. Ученици и родители намерено бият преподаватели, нерядко са и случаите, в които даскалите непосредствено се „ аргументират” с плесници.

„ Възпитателката от главно учебно заведение "Отец Паисий " в старозагорското село Калояновец Весела Тодорова подаде оставка, тъй като се почувствала унижена и незащитена, откакто била нападната в учебното заведение от родителите на второкласник. По думите й, ромите я блъскали и удряли пред други възпитаници, присъединило се и детето, което решило, че щом мама и баща го вършат, може да нападне и то учителката си”.

Това заяви през вчерашния ден кореспондентът на „ 24 часа” в района. Става въпрос за следващия случай на експанзия, проявена в учебно заведение. Любопитно е обаче дали синдикалните и съсловните просветителни организации, както и МОН ще защитят своята колежка? Или ще свият уши и либералистичен ще замълчат.

Отвратителната наклонност да се протяга ръка на учителите датира не от през вчерашния ден и през днешния ден, а от няколко години. Примерно предходната година възпитаници от професионалната гимназия по селско стопанство в Садово пребиха собствен преподавател с прът и го пратиха непосредствено в болница. Побойникът бе съден по бързата процедура. Не стана ясно за какво не бяха предявени искания към неговите родители, които носят главно отговорността за възпитанието на своето отроче.

Психолози непрестанно сигнализират за геометричната градация на безконтролната експанзия, но кой да ги чуе.

Според данни на синдикатите близо 45% от българските учители са били жертви на принуждение от възпитаници и родители, а 65% от преподаващите в детските градини, също са били подложени на душевен тормоз от родители.

Още преди 5 години Народното събрание одобри изменение в Наказателния кодекс - в член 113 и в член 114 е регламентирано, че физическото принуждение към учителите е криминализирано. По-любопитно е обаче дали този углавен състав се ползва. Вярно е, че става въпрос за малолетни и малолетни причинители, само че нали за пристрастието им към багра, за експанзията и неналичието на почитание към престижа на преподавателя, са виновни техните родители. Впрочем, експертите настояват, че над 70 на 100 от българските деца са подложени на принуждение в домовете си. С две думи насилникът възпитава принудител, по този начин както простакът възпитава тъпанар и така нататък.

6 на всеки 100 учители в Германия също стават жертва на нахлуване от страна на възпитаници. Давам този образец, тъй като очевидно казусът не е единствено в България. И тъй като е извънредно време обществата на всички места да реагират против насилниците. И на първо време - против агресивното говорене, което постоянно е предвестител за брутално държание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР