Култовата финландска метъл група Nightwish ще забие в първото издание

...
Култовата финландска метъл група Nightwish ще забие в първото издание
Коментари Харесай

Легендарните „Nightwish” свирят в морската столица

Култовата финландска метъл група „ Nightwish ” ще забие в първото издание на фестивала „Варна мега рок“, който ще се организира на 18 и 19 август на пристанището. Дълго защитаваната загадка за една от най-популярните банди в света разкриха на взаимна конференция кметът на Варна Иван Портних и главният основател Цонко Цонев.
 На фотографията: Кметът на Варна Иван Портних, основателят Цонко Цонев и ръководителя на Общински съвет Тодор Балабанов. На фотографията: Кметът на Варна Иван Портних, основателят Цонко Цонев и ръководителя на Общински съвет Тодор Балабанов.
„ Nightwish ”направи следващия си връх и стана четвърти в света след „Бийтълс, АББА и Мадона, напълнили“Уембли арена“, споделя за групата нейният изобретател и преподавател на по-голяма част от музикантите българинът Пламен Димов.

Както писа „Труд“, „Варна мега рок“ ще бъде открит от международната легенда Глен Хюз, който ще пее 90 минути единствено части на „Дийп Пърпъл“, сподели Цонко Цонев. Английският рокмузикант идва още на 15 август в Деня на Варна и ще бъде специфичен посетител на празника. „ Nightwish ” ще бъдe на сцената край морето на 19 август.

Водят се договаряния с още две групи за участие- американска и финландска. На фестивала ще свирят с изключение на любимците на публиката от Б.Т.Р и още четири български групи- Кикимора, Бендида, Кросфайер и Конкурент. Продажбата на билетите стартира от сряда в 24 ч. с преференциална цена от 70 лв. за двата дни, по-късно ще костват 90 лв., а след 18 юли-120 лева За децата до 12 години концертите са безвъзмездни.

Община Варна спомага за организацията и местоположението.Надяваме се да притеглим почитатели от цяла Европа, които ще видят града и страната.Събитието с изключение на прелестно ще бъде и потребно, сподели кметът на морската столица Иван Портних.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР