Култовата британската формация Faithless, която идва у нас с DJ

...
Култовата британската формация Faithless, която идва у нас с DJ
Коментари Харесай

Систър Блис от Faithless: Когато нямаше телефони и интернет, денс партита бяха свещени

Култовата английската групировка Faithless, която идва у нас с DJ сет на 19 май в столичната зала Универсиада, разгласи че към този момент работи по нов албум! И българската аудитория ще е измежду първите, които ще чуят тракове от него.
Систър Блис показа, че пред Faithless следва лято, изпълнено с фестивали, на които ще се радват да научат по какъв начин публиката реагира на новата им музика. Сред първите им стъпки от него е концертът им в София, до който остават единствено 5 дни и доста малко билети! Новият албум ще е първият от 8 години насам ( „ The Dance “ e последният им публикуван албум през 2010 г.) Той идва след издадените 6 студийни албума, 4 ремикс албума, 3 албума с компилации и 15 милиона продадени копия и паметни шлагери, като Insomnia, God is a DJ, We Come 1, Salva Mea и Music Matters, оглавяващи международните ранглисти в последните десетилетия.
Благодарение на седмичното си радио-шоу Систър Блис постоянно е в крайник с новите течения на електронната сцена и в музиката си съумява да преплете дружно всички обособени детайли: канал, мелодия, бас линия и вокал в едно по нов и съвременен метод.
Ексклузивният DJ Set на 19 май в столичната зала Универсиада, по покана на Danc3motion & Ballantine`s и взаимната им колаборация TRUE MUSIC, ще предложи на българските почитатели едни от най-големите шлагери на електронната музика, основани от Faithless.
От българска страна – събитието също ще има мощен лайн ъп: на сцената на зала Универсиада се събират едни от най-хубавите на територията на денс музиката и модерния електронен саунд у нас – DJ Diass, Deep Zone Project и Gavity Co ще споделят страстта да забавляват публиката в навечерието на извънредния сет на Faithless, в София.
Все още има от билетите по 30 лв., а за VIP зоната – цената на билет е 80 лв.. А до момента в който всички чакаме мега събитието, ето какво сподели в изявление за actualno.com Систър Блис.
- Колко неща се трансформираха в електронната музика и музикалната сцена откогато започнахте с Faithless до през днешния ден?
- Промениха бяха големи - денс музиката през днешния ден е същински световен феномен и към момента избухва на доста пазари от самото начало, а интернет промени метода, по който хората слушат и употребяват музика.
- Когато започнахте по клубовете преди време по какъв начин изглеждаше всичко?
- Беше доста ъндърграунд - денс музиката не беше доста известна отвън тези клубове. Само по пиратските радиа, само че не и по мейнстрийм каналите. И несъмнено не служеше за бекграунд музика по време на реклами защо ли не, от коли до прахуляк за пране! Затова да идеш на празненство беше същинско събитие. Също по този начин нямаше мобилни телефони и никой не филмираше нищо - това правеше атмосферата по-интимна и по някакъв метод по-свещена.
- Кога и къде беше първият ви диджей сет. Коя беше най-трудната и вълнуваща част по подготвянето му?
- На едно домашно празненство - прекарах доста време в процедура и обезпокояване на хората, с които живеех! Не знаех по какъв начин да подредя добре дековете за миксиране и бях нервозен за това, че иглата може да излети нанякъде!
- Кои са триковете и рецептите ви при подготовката на сетовете?
- Имам радио шоу " Sister Bliss in Session ", което ми оказва помощ да проследявам огромна част от новата музика в близост. Изпращат ми доста промота непосредствено самите музиканти и би трябвало да усещам какво чувам, без значение дали е мелодия, бас или вокал. И нормално в случай че го усещам, вероятно и другите ще го усетят. А след това упражнявам!
- Какво мислите за модерната електронна музика?
- Демократизирана е поради падащите цени и достъпността на технологията - преносими компютри, програмен продукт и така нататък, и поради това има доста повече от нея. Има доста в действителност пробна и забавна музика, а качеството на един артикул може да се реализира и в домашни условия, без да се постанова да се харчат купища пари в студиата. Настъпи световна гражданска война!
- Какви са бъдещите ви планове?
- По средата съм на нов албум на Faithless, а лятото ми е изпълнено с фестивали, на които ще тествам новата ми музика!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР