Култов ресторант в Бачково е попаднал под прицела на данъчните

...
Култов ресторант в Бачково е попаднал под прицела на данъчните
Коментари Харесай

Култов ресторант в Бачково под прицела на данъчните

Култов ресторант в Бачково е попаднал под прицела на данъчните през миналата седмица. Инспектори от Национална агенция за приходите са установили нарушавания в хотел и ресторант „ Джамура” след осъществена инспекция. Нарушения са открити и в още най-малко 10 обекта под тепетата, а в "черните описи " е попаднал и още един обект по пътя за Светата обител, оповестява.

Управителят на ресторант „ Джамура” изясни, че се касае за неиздаден касов бон от страна на един от сервитьорите.

„ Работим от 96-та година насам и нямаме нито едно нарушаване. Обяснили сме на личния състав, че би трябвало да е безупречен, само че, в последна сметка, не може да сме до тях от самото начало. Всеки би трябвало да носи лична отговорност за нарушаванията си”, посочи притежателят на компанията „ Чинарите 2001” ООД, която стопанисва обекта.

Вече е публикуван акт за административно нарушаване, като следва да бъде избран размерът на глобата. Подобно нарушаване е установено и в бистро, намиращо се на алеята, която води до Бачковския манастир.

Припомняме, че поради изключителната епидемиологична конюнктура, краткотрайно няма да се ползва най-тежката глоба – „ запечатване на обектите” за избран интервал от време.

След инспекции на данъчните със глоба са се сдобили и няколко хранителни магазина в Пловдив – на бул. „ Княгиня Мария Луиза” №24, ул. „ Димо Хаджидимов” №4, както и нон-стоп против блок №14 в ж.к. „ Тракия”.

Нарушения са открити и в кафе-апиритив на бул. „ Съединение” № 75, сладкарница „ Назарет” и две сладкарници в Пловдив, намиращи се на бул. „ Княгиня Мария Луиза” и ул. „ Цар Асен”.

Данъчните са блъснали и сергия на Гребната база, както и каравана, в която се продавало месо. Заплашен от солена глоба е и Гифт шоп, намиращ се в МОЛ „ Пловдив”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР