Кулоарна информация във връзка с лидерството в управляващата Партия на

...
Кулоарна информация във връзка с лидерството в управляващата Партия на
Коментари Харесай

Ердоган търси формула за лидерството в Партията на справедливостта и развитието

Кулоарна информация по отношение на водачеството в ръководещата Партия на справедливостта и развиването /ПСР/ раздвижи турската политика, съобщи Българска телеграфна агенция.

В публикация на опозиционния вестник " Джумхуриет " се твърди, че Реджеп Тайип Ердоган, който по едно и също време е и президент, и водач на ръководещата ПСР, е в развой на търсене на формула, с която да развърже заплетения възел, подбуден от неналичието на съгласуваност сред ПСР и Народното събрание.

Съвместяването в едно на президентската и на лидерската функционалност се смята за един от главните фактори за отслабването на ПСР, което докара до забележителните загуби, които ПСР претърпя на локалните избори тази година.

Вероятността за поява на нови обединения - на някогашния министър председател Ахмет Давутоглу и на Али Бабаджан и Абдуллах Гюл укрепва търсенията за нова формула на водачеството в ПСР.

Твърди се, че Бинали Йълдъръм, някогашен водач на ПСР, който загуби конкуренцията за кметския пост на Истанбул, е най-довереното на Ердоган лице в политиката.

" Ердоган само на Бинали Йълдъръм би отстъпил председателството на партията, учредена от него преди 17 години, само че това е малко евентуално ", показва " Джумхуриет ".

В същото време функционерите на ПСР настояват, че възможното подчинение на лидерския пост на различен ще разпали разногласията за и срещу актуалната президентска система.

" Каквато и смяна да извършите, това ще значи друга система ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР