Кулминацията в седмицата на бейзболните награди в Северна Америка настъпи

...
Кулминацията в седмицата на бейзболните награди в Северна Америка настъпи
Коментари Харесай

Бетс и Йелич очаквано сложиха MVP короната

Кулминацията в седмицата на бейзболните награди в Северна Америка настъпи с коронясването на двамата най-хубави в МЛБ. И двамата спечелили в анкетата за най-полезен състезател (MVP) през 2018 година бяха предизвестени, по тази причина и двамата предстоящо получиха най-ценното самостоятелно отличие с огромна разлика пред конкуренцията – Муки Бетс (Бостън Ред Сокс) в Американската лига и Крисчън Йелич (Милуоки Бруърс) в Националната лига.

В гласуването на асоциацията на бейзболните публицисти (BBWAA) за АЛ 26-годишният аутфилдер на " алените чорапи " събра 410 т. от 28 първи и 2 втори места в 30-те бюлетини. Двукратният MVP Майк Траут (Лос Анджелис Ейнджълс) се подреди втори с 265 т., а трети остана Хосе Рамирес (Кливланд Индиънс) с 208 т. Гласове получиха общо 24-има играчи, които трупаха точки по системата 14-9-8-7-6-5-4-3-2-1 за десетте позиции в анкетните карти.



В НЛ Йелич приключи с още по-убедителна преднина пред подгласниците си. 26-годишният аутфилдер на " пивоварите " остана единствено на 5 т. от оптималните 420, откакто получи поддръжката на 29 кореспонденти, а трийсетият го сложи на второ място. Хавиер Баес (Чикаго Къбс) с 250 т. и Нолан Аренадо (Колорадо Рокис) с 203 т. допълниха призовата тройка. Тук място в класацията откриха общо 19 бейзболисти.

През 2018 година Бетс беше главната движеща мощ в шампионския състав на Бостън, който завоюва рекордните в клубната история 108 победи в постоянния сезон и увенча славната си година с успех в Световните серии. Десният филдер завоюва батерската купа със междинен коефициент.346 и влезе в Клуб 30/30 с върховите в кариерата си 32 хоумръна и 30 откраднати бази.

Betts is the best.

Your 2018 American League MVP: @mookiebetts. pic.twitter.com/ixotGMXPPj
— MLB (@MLB) November 15, 2018
" Да, беше много добра година. Наслаждавам се на тези моменти, до момента в който мога, тъй като се надявам през 2019 година да се представим още по-добре ", разяснява Маркъс Лин, по прякор Муки, който стана 11-ият MVP в историята на Ред Сокс и първият след Дъстин Педроя през 2008 година

Йелич също стана първенец по батиране през миналия сезон, откакто удари приблизително.326 – най-хубавия индикатор в Националната лига. Той даже бе на косъм от първата Тройна корона в " остарялата школа " от 81 години, само че с 36 хоумръна остана на два зад Аренадо, а със 110 RBI приключи на една зад Баес. Така последният троен победител измежду батерите в НЛ продължава да бъде Джо Медуик (Сейнт Луис Кардиналс) през 1937 година

Raise a glass.
@ChristianYelich is your 2018 National League MVP. pic.twitter.com/jRXQ16TdhT
— MLB (@MLB) November 15, 2018
" Невероятно е – показа Крисчън след оповестяването на премиите. – Наистина ми е мъчно да опиша с думи какво усещам тъкмо в този момент. Никога даже не съм сънувал, че ще печеля премия като тази. "

Йелич сега е в родния си град Таузънд Оукс, Калифорния, където на 7 ноември 13 души починаха при всеобща пукотевица в бар. Освен това през последната седмица в щата бушуват унищожителни пожари и новият MVP реши да отдаде чест на локалните служби за сигурност, като постави бейзболна шапка с логото на пожарната в Лос Анджелис и съобщи: " Опустошението е неописуемо. А без тези момчета щеше да е още по-страшно. "



Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР