Кулминацията на тържествата е в Пловдив, но днес празнува цяла

...
Кулминацията на тържествата е в Пловдив, но днес празнува цяла
Коментари Харесай

Тържества в цялата страна по повод 133 години от Съединението

Кулминацията на тържествата е в Пловдив, само че през днешния ден чества цяла България. Атмосферата на празника във връзка 133 години от Съединението - от Диана Тодорова.

 Празникът в София Празникът в София © фотография: Диана Тодорова
СОФИЯ

Стотици жители се преклониха пред костите на княз Александър Батенберг в София. В тържественото честване пред мавзолея на княза взе участие и Националната гвардейска част.
Емил Великов: Съединението е реализирано без намесата на нито една " Велика мощ ", това си е чисто българско достижение. И по тази причина дойдохме да отдадем респект.
  В Деня на Съединението: По традиция център на тържествата е Пловдив В Деня на Съединението: По традиция център на тържествата е Пловдив
Отбелязваме 133 години от Съединението на България. През есента на 1885 година Княжество България и Източна Румелия се сплотяват - обратно на решенията...

ВАРНА

Във Варна празнично шествие мина по централния бул. " Мария Луиза " под звуците на представителния духов оркестър на военноморските сили. С венци и цветя бяха почетени починалите в Сръбско-българската война, а Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва.


РУСЕ
Деница Нинова: Разделението ни е било принудително направено, И сме съумели да си покажем българския темперамент, гордостта ни. Затова считам, че е акт на храброст.
Русенци уважиха смелостта на Съединението с тържествена гала на площад „ Александър Батенберг ", пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война. Свещеници от русенската епархия отслужиха заупокойна молитва в памет героите и признателен молебен в чест на Съединението.
 Празникът в София: Честване пред мавзолея-костница на княз Александър Батенберг Празникът в София: Честване пред мавзолея-костница на княз Александър Батенберг
Празникът се празнува и в столицата. В София тържественото честване е пред мавзолея-костница на княз Александър Батенберг. Как столичани показват почет...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР