Кулминацията на честванията за празника на града – Димитровден е

...
Кулминацията на честванията за празника на града – Димитровден е
Коментари Харесай

Сливен чества празника си – Дмитровден

Кулминацията на честванията за празника на града – Димитровден е довечера в залата на Драматичен спектакъл „ Стефан Киров”, където ще се състои обичайният церемониален концерт с връчване на годишните награди на Община Сливен.
За притежател на огромната премия за изкуство и просвета „ Добри Чинтулов” бе избран художникът-сценограф Иван Савов, създател на панорамното платно „ Халеевата комета над Сливен”. С премията за краевечески принос „ Д-р Иван Селимински” се удостоява историкът проф. Иван Маразов. Призът за предприемачество „ Добри Желязков” отива при Росен Русчев, шеф на компания „ RETAL Балкан” ЕООД, а доктор Мария Никова, експерт по дентална медицина, получава премията „ Милосърдие”.
По-рано през днешния ден, на тържествена сесия на Общинския съвет, в наличието на регионалния шеф, депутати, задграничните делегации от побратимените градове: Гера (ФР Германия), Тернопол (Украйна) и Печ (Унгария), представители на държавни институции, видни общественици и доста жители бяха връчени званията „ Почетен жител на град Сливен”, плакети, значки и грамоти за принос и заслуги към общината.
Празникът на Сливен – Димитровден ще стартира на следващия ден с литургия в катедралния храм „ Свети Димитър” и признателен молебен за здраве и благоденствие на жителите на града, след което пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци ще бъдат положени венци и цветя.
За пръв път в честването на Деня на Сливен е включва и Регионалният клон „ Хаджи Димитър “ към Националното сдружение „ Традиция “ с възстановката „ Разпускане на хайдушка дружина”.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР