Кулинарното шоу Мастършеф е под въпрос за първи път в

...
Кулинарното шоу Мастършеф е под въпрос за първи път в
Коментари Харесай

ТВ РОКАДИ: Новият сезон на „Мастършеф” под въпрос, „Под прикритие“ се завръща

Кулинарното шоу „ Мастършеф ” е под въпрос за първи път в историята си в България. Предаването изкара цели седем сполучливи сезона в Би Ти Ви, заемайки програмно време в праймтайма всяка пролет. Сега обаче се приказва, че към този момент няма бюджет за него.

Причината да се обмисля отсрочване на новия сезон 8 на кулинарното съревнование е пренасочване на финансовия поток в малкия екран. В момента в Би Ти Ви работят по два доста скъпи формата за пролетта. Това са „ Сървайвър ” и „ Ергенът ”. И двете риалитита се снимат в чужбина, което значи раздути до безконечност разноски. В същото време се финансират и два сериала – втори сезон на „ Съни бийч ” и римейк на латинокомедията „ Татковци ”. Това също изисква съществени средства. Не е ясно дали ще останат пари за „ Мастършеф ” 8. На финала на предходния сезон, който завърши през май, бе оповестено, че ще има ново издание, само че не и по кое време ще се снима то. Не е изключено това да се случи в необозримото бъдеще.

В Би Ти Ви от дълго време има процедура да се оставят огромни шпации сред другите издания на развлекателните формати. Между сезон 4 и сезон 5 на „ Сървайвър ” да вземем за пример изминаха 5 години – първият бе излъчен през 2009-а, а вторият – през 2014-а. След това още веднъж настъпи дълга почивка, с цел да върнат риалитито на дневен ред едвам в този момент. Новите оцеляващи към този момент водят борби на Филипинските острови, които по проект би трябвало да влязат в ефир напролет на 2022 година Това значи цели 8 години пауза сред петия и шестия сезон. Шоуто „ Гласът на България ” също не е предавано всяка година. Между първия и втория му сезон бе оставена една година пауза, а сред третия и четвъртия – три години. Между първия и втория сезон на „ България търси гений ” също имаше година пауза, сред петия и шестия – три години, а сред шестия и седмия – две. Така че не е изключено Би Ти Ви да пропусне „ Мастършеф ” следващата година и да го върне в ефир на някакъв идващ стадий.

Говори се, че на мястото на „ Мастършеф ” ще се излъчва „ Ергенът ”. Според източници на „ Уикенд ” сантименталното риалити ще върви два пъти седмично, както е и при кулинарното. Но не е несъмнено, че ще е тъкмо в дните, в които до момента сме гледали „ Мастършеф ”. Може да е в сряда и четвъртък на мястото на „ Смени дамата ” и „ Бригада Нов дом ”. Наскоро водещата на общественото предаване за поправки – Мария Силвестър, удостовери новината на „ Уикенд ”, че нов сезон най-малко за момента не се възнамерява. Причината за това била пандемията, която изисква да се заобикаля събиране на доста майстори в тесни стаички на обществено слаби фамилии. Така че в четвъртък в програмата остава празнота. „ Смени дамата ” пък имаше висок рейтинг, само че да се намерят участници за нови епизоди било съвсем невероятно, настояват източници на „ Уикенд ”.

Известно е, че в края на предходната година в Би Ти Ви бе назначен нов програмен шеф – Христо Хаджитанев. Още с встъпването си в служба той даде обещание да подмени занимателната стратегия. Дали това значи, че ще смъкна от екран най-гледаното кулинарно шоу? Времето ще покаже.

„ Под прикритие “ се завръща

Актьорът Владимир Пенев, който нашумя като комисар Емил Попов в хитовия сериал „ Под прикритие “ възобнови слуховете, че се готви шести сезон на крими поредицата. Бившият министър на културата в служебното държавно управление на Плевнелиев публикува  своя фотография в обществените мрежи и написа под нея „ Попов се завръща “. Фенове на кримката незабавно го заляха с въпроси за новия сезон.

Още предходната година се заприказва за обновяване на фотосите на сериала, който е най-успешната престъпна българска драма. „ Под прикритие “ кандидатства за финансиране от Националния кино център за основаването на кинопроект с героите. Тогава стана ясно, че писането на сюжета е към този момент в ход, като по него работиятТеодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов. От Българска национална телевизия, която преди 10 години продуцира сериала, потвърдиха, че в действителност са водили договаряния за реализацията на плана, само че към момента нямало подписан контракт.

Факт е, че „ Под прикритие “ е единственият български сериал, който доближава до милиони фенове по целия свят. В началото на петия му сезон през 2016 година той се гледа по 144 страни по света. През 2011 година, когато бе излъчен първия сезон на „ Под прикритие “ сериалът пожъна голям триумф. Някои от актьорите към този момент са с богата кариера, други са преди малко изгряващи актьори. Гравната роля в сериала направи звезда Ивайло Захариев. В облика на мафиота Джаро е Михаил Билалов, който от години се бе открил да живее в Париж, а поради фотосите в „ Под прикритие “ се завърна дефинитивно у нас. В ролята на положителното ченге Емил Попов е Владо Пенев. Десетките му функции в киното и театъра не му донасят грандиозния триумф, който има след първия сезон на кримката. Той става още по-известен. Същата популярност спохожда и Захари Бахаров. 10 години след края на сериала фенове на поредицата не престават да го назовават Иво Андонов. За мнозина Мариан Вълев ще си остане Куката, а Александър Сано – Косъма. В сериала своята последна роля изигра Чочо Попйорданов, който почина при безразсъден случай едвам на 48 години през 2013 г.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР