Кулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на

...
Кулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на
Коментари Харесай

Разкрийте кулинарните тайни на природата

Кулинарните секрети на природата към този момент се разкриват в заведенията за хранене на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив.

През целия месец ноември 2014 година там можете да поръчате ястия по 12 предписания, които са обичайни за региона на Политическа партия „ Българка “, като част от акцията “Кулинарните секрети на Природата ” - взаимна самодейност на WWF, К-експрес и посолството на Конфедерация Швейцария в България.

Чушките с ориз и гъби от с. Зелено дърво, пикантният фасул с маслини, тревненската гъбена супа, вегетарианската мусака по Тревненски, лъжовен Съби от Габровско, тревненска салата от чушки, свинско с картофи, сините сливи и праз, тревненският сач с пилешко и свинско, патладжанът по Тревненски, печената тиква с мляко, мед и орехи, содената питка със сирене и тревненската чорбаджийска запеканка към този момент внасят мирис и традиция в забързаното всекидневие на актуалните българи.

Всеки ден в заведенията за хранене на К-експрес можете да поръчате тези национални ястия.

10% от сумата, събрана от продажбата на храните по предписания от Политическа партия „ Българка “, ще бъдат вложени във фонд, който ще се изразходва за възобновяване на средностаропланинска овца по пасищата в региона на парка.

 Тетевенска Салата

След края на акцията с набраните средства ще закупим агнета от застрашената от изгубване порода. Ще предоставим тези агнета за развъждане на стопани от региона на парка, с цел да можем последователно да възстановим породата, и по този метод да съхраним планинските пасища и цялото им биоразнообразие.

Инициативата е част от схемата за заплащания за екосистемни услуги „ Възстановяване и поддържане на присъщия генофонд в предпазените територии “, създадена от WWF.

Предлагаме на вашето внимание три от обичайните предписания от Политическа партия „ Българка “, които ще намерите в секция предписания на Готвач.бг.

Те са предоставени от WWF, само че в кухните на К-експрес са в допълнение прецизирани. Тук можете да видите по какъв начин тези ястия са били приготвяни съгласно старите книги и локалните хора.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР