Кулинарната звезда шеф Петър Михалчев освен че е майстор на

...
Кулинарната звезда шеф Петър Михалчев освен че е майстор на
Коментари Харесай

Шеф Михалчев с нов занаят

Кулинарната звезда началник Петър Михалчев като се изключи че е занаятчия на японската кухня, е и на японските градинки. Той разкри, че неотдавна майстори тези хубости и даже подарява на приятелите си. " Обичам да се занимавам с инструментите на кита. Хоби занаятчия съм. За момента нямам план, с който да се гордея толкоз доста. Имам някакви масички, само че не са нещо толкоз уау “, описа готвачът. 

Татуси

Освен майсторенето на разнообразни неща Михалчев обича да прекарва време и измежду природата. " Харесвам тактическите занятия, одобрявам каяците. Когато имам свободно време и не съм на работа, незабавно виждам да се откъсна от всекидневието и излизам на открито. Когато мога в планината, край морето или язовира. “ Той добави: " Да, одобрявам и татуировките, самият аз имам доста “. Рисунките по тялото му са ориентирани към каменните претекстове, изрисувани върху съвсем цялото му тяло – атласи и грифони, каменни арки, каменни цветя, всичко е от камък. Като един огромен, повсеместен план. 

Другата огромна пристрастеност на Петър са животните. Наскоро той беше изгубил четирикракия си другар – Ози. Въпреки че стотици фенове и близки на шефа се включиха в търсенето на кученцето, то беше намерено от друго куче. " Ози стана най-известното куче след този случай. Спират ме хора да ме питат какво се случва с него, по какъв начин е, добре ли е към този момент. Разни баби ме стопират по улицата и ми приказват какъв брой се радват, че го открихме. Разбира се, на мен ми става прелестно. Докато го разхождаме, няма човек, който да не го разпознае, любим е на всички. Голяма звезда стана “, показа гордият собственик. 

Мост

Михалчев е прекарал огромна част от живота си отвън границите на родината ни. През 2002 година е основен готвач в Малта, където вкарва собствен неповторим жанр на готвене, композиция от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 година прави идната крачка в кариерата си - образова се за суши занаятчия в Токио, получава дипломи и документи за приключена кулинария в България и Япония.  " За първи път посетих Япония преди доста години, може би към този момент са 20. Не ми липсва, тъй като не спирам да пътувам до такава степен.

Всъщност пребивавам на един мост сред нея и България. Тази страна е бъдещето, съгласно мен персонално - описа той и добави: - Всички културни, архитектурни здания, монументи, всичко, обвързвано с историята, Музея на камикадзе, казармите на бойците, всичко, безусловно всичко ме впечатлява там. Старите заведения за хранене, старите къщи. И новата, и остарялата част ми харесва. Да, несъмнено бих живял там “.

Освен готвенето далечната страна е научила Петър и на други скъпи житейски опити. " Освен кулинарията Япония ме научи да бъда по-търпелив. Защото тук нещата се случват доста по-бавно или изобщо не се случват. Докато там е по-интензивно и прецизно. Дисциплинирано е, няма шуробаджанащина. Има си подчиненост в обществото и всеки знае дали е пешка, дали е офицер, дали е топ или цар “. 

Семейство

След всичко това шефът взема решение да придвижи тази атмосфера и в родината си. Той основава японския ресторант " Мияби “ в столицата ни преди 13 години.

Обектът е от дребното у нас, утвърдени със звезди " Мишлен “. Символът в заведението е тануки – енотовидно куче. В Япония и Китай те са постоянно срещани. Всъщност те носят обръщение на гостоприемството. Има и доста статуетки в ресторанта. То е с огромен стомах – знак на това, че обича да си похапва, постоянно носи бутилка със саке в лявата си лапичка, има шапка на главата, която приказва за уют, а на муцунката му непрекъснато грее усмивка, тъй като е щастливо от храната.

" В " Мияби “ нямам едно обичано ядене, обичам си всичките “, отсича готвачът. За него му оказва помощ и прелестната му брачна половинка Ина. Те са дружно от към 20 години и любовта им не стопира да пораства. Плод на тази цялата обич е синът им Марио. За разлика от татко си той има други ползи в живота си. " Синът ми ненапълно има интерес към готвенето, само че по-скоро му е като занимание у дома. На професионално равнище не бих споделил, че му е пристрастеност. Той е студент втора година, учи киберсигурност. Общо взето, се интересува от компютри. А те в днешно време са бъдещето ни “.

" Аз самият разбрах, че готвенето е моята специалност и живот още от дете “, добави Михалчев. На въпроса дали има нещо, което в никакъв случай не би се опитал да сготви, той отговори по този начин: " Не бих приготвил нещо, при което съгласно мен продуктите нямат комбиниране между тях. Бих пробвал като опит за себе си дали ще стане или не. Но в случай че не ми се получи, не бих го приготвил още веднъж “. В персонален проект звездата желае единствено едно: " Мечтая си това, което си мечтаеше дядо ми, по-късно татко ми, след това и аз, нека и моят наследник мечтае за това. А то е по-добро бъдеще за всички “. 

Иска да сътвори генерации от сови 

Освен любимеца си Ози началник Михалчев обожава птиците, а тази обич към тях е наследил от татко си. " Имам две сови. Отглеждам ги грижовно. Тази година чаках генерации, само че с моето ежедневно наличие съм нарушил любовния им интервал. Няма да им отегчавам толкоз идната година, тъй като доста желая да основат генерации - сподели той и добави: - За мен те са като домашни любимци, само че никога не предлагам развъждането на тези диви животни вътре. Те имат потребност да живеят в природата. Но моите са от разплодник. Едната е от Германия, другият от Испания. При вярна акомодация биха се върнали назад в природата. Но те толкоз доста са привикнали у дома, че концепцията е да основат генерации, които да пуснем на открито. Мястото, на което ги виждам, няма да го загатвам. Навремето татко ми спасяваше доста такива птици от псевдоловци, само че те съвсем изчезнаха. А след тях и ловците. Идеята ни е да създадем генерации от тези птици “, написа Телеграф.

Събраха се тримата тенори на кулинарното изкуство

В началото на сезона  на кулинарното предаване по NOVA  “Хелс Китчън " се събраха трима от най-опитните кулинари у нас - началник Виктор Ангелов, началник Андре Токев и началник Петър Михалчев.

Кулинарното телевизионно трио имаше нелеката задача да прави оценка качествата на 8 чисто нови кандидати за горещото шоу. Това не беше непознато за тримата шефове и им донесе нови страсти и мемоари да бъдат още веднъж дружно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР