Кула от човешки черепи, открита под центъра на мексиканската столица,

...
Кула от човешки черепи, открита под центъра на мексиканската столица,
Коментари Харесай

Откриха кула от 650 човешки черепа от времето на ацтеките

Кула от човешки черепи, открита под центъра на мексиканската столица, хвърля нова светлина върху живота на ацтеките, оповестява Ройтерс. В структурата са вградени и остатъци от черепи на дами и на деца. Те са били зидани с вар под формата на цилиндрична кула и броя им надвишава 650. Разкопките са били осъществени край Главния храм в Теночтитлан, столицата на ацтеките, която по-късно става Мексико Сити.

Счита се, че кулата е била част от цомпантли, стената на черепите, която стреснала испанските завоеватели на Ернан Кортес, когато завзели града. Историците до неотдавна считаха, че ацтеките изграждали своите стени на черепите от обезглавени противникови воини и пленници. Но разкопките в Мексико Сити, почнали през 2015 година, подсказват, че картината не е била цялостна. Наличието на новооткритите детски и женски черепи не приказва само за военни титли, каквито се считаха цомпантли.

Ancient tower of skulls found beneath Mexico City (PHOTOS) https://t.co/dGwFh2JgKM pic.twitter.com/CZszUHItx7
— RT (@RT_com) 2 юли 2017 година

Според един от ръководителите на разкопките Раул Барера, детските и женските остатъци са били иззидани в кулата, откакто са били изложени на показ в стените на черепите.

В Мексико откриха стена с човешки черепи от времето на ацтеките

Злокобната новооткрита бойница от отрязани човешки глави е с диаметър 6 метра и се е намира в параклиса на ацтекския господ на Слънцето, на войната и на човешките жертвоприношения Уитцилопочтли. По тематиката Археолози откриха готварски предписания на антични канибали в Мексико Откриха терен за смъртоносна игра от епохата на ацтеките (ВИДЕО) Как е унищожена цивилизацията на ацтеките?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР